Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, mutfakların ve sofraların vazgeçilmez lezzeti olan ıspanağın her hastalığını önleyen şifa kaynağı olduğunu ifade ederek, ''İyice pişmiş ıspanaki çok az yağ içerir. Özellikle diyetin en önemli besin kaynaklarından birisidir. Vazgeçilmez lezzet ıspanak, içerisinde demir ve vitamin içeren kaynaklardandır. Özellikle göz sağlığını korumaya yardımcı olur. Göz sağlığı için günde 6-10 mg tüketilmelidir'' açıklamasını yaptı.

Ispanağın zengin besin kaynağı olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, ''Ispanak çok önemli bir vitamindir. Yeni hücrelerin oluşmasını sağlar. Özellikle hamilelik dönemlerinde büyük önem taşıyan ıspanak, bebeklerin doğum kusurları ile doğmalarını engeller. Diyabetle mücadele de etkin rol oynayan ıspanak, insülin duyarlılığını arttırır ve şeker hastalarının strese dayalı değişimlerini engeller. Günümüde sıkça karşılaştığımız ve büyük riskler taşıyan kanser hastalığının önlenmesinde büyük rol oynar. Ispanak içerisinde bulundurduğu heterosiklik aminlerin karsinojenik etkilerini önleyici etkilere sahiptir. Yapılan bir araştırmada, haftada 3 porsiyon ve üzerinde yeşil yapraklı sebze tüketen bireylerde mide kanserine yakalanma riskinin yüzde 46 daha az olduğu görülmüştür. Bir başka araştırmaya göre de ıspanakta bulunan karotenoid maddesi, kanserli hücrelerin çoğalmasını engelleyerek, özellikle prostat kanseri ile savaştığı saptanmıştır'' ifadelerini kullandı.