Uzmanlar tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmada pilav hakkında ilginç sonuçlara rastlandı. Özellikle pilavın taze tüketiminin daha yararlı olduğu ve ikinci gününde oldukça zararları olduğu kanıtlanmıştır.

Uzmanların araştırmalarına göre pilav ikinci kez pişirildiğinde içeriğinde bazı bakterilerin oluşmasına yol açarak sağlığımızı kötü etkilediği kanıtlanmıştır.

Toprakta ve besinlerde bulunan bu bakterinin bazı türleri gıda kaynaklı hastalıklara ve en tehlikelisi de besin zehirlenmesine yol açabiliyor.

Pişirme esnasında ölmeyen bakteri oda sıcaklığında bekletildiğinde üremeye başlayabiliyor.

Pilavda bulunan su ve besleyiciler, bakterilen gelişmesi için uygun ortamı sağlıyor.

Gelişen bakteriler toksinler salıyor. Bu toksinler arasında ısıya dayanıklı bir toksin de bulunuyor.

Bu nedenle pilavdan kaynaklı besin zehirlenmesini önlemek istiyorsanız, kalan pilavı buzdolabında saklamalısınız.

Pilavı pişirdikten sonra, pilavı buzdolabına koyma süreniz 2 saati geçmemelidir. Bu süre uzadığında zararlı bakterilerin üremesi kolaylaşabilir.

Bir araştırmaya göre pilav ya 60 derecenin üstünde olmalı ya da buzdolabında saklanmalıdır.

Her ikisinin ortası sağlığınızı tehdit edebiliyor.

Besin zehirlenmesi yaşamak istemiyorsanız pilavı pişirdikten sonraki sürede bakteri oluşumunu ve taze tüketimin önemlerini de unutmamanız gerekiyor.