Hızlı Yemek Yemenin Bilmediğiniz Zararları!

Pek fazla sağlık sıkıntılarının başında şüphesiz ki düzensiz beslenme gelmektedir. Günlük hayatta birçok kişinin farkında olmadan yaptığı hata hızlı yemek yemedir.

13.02.2018-09:55 - (Son Güncelleme: 13.02.2018-09:51) Hızlı Yemek Yemenin Bilmediğiniz Zararları!

Günün yoğunluğu sırasında yapılan hatalı davranışların başında hiç şüphesiz ki yanlış beslenme şekli geliyor. Hızlı yemek yemek de pek fazla kişinin farkında olmadan yaptığı ve ciddi zararları olan kötü bir beslenme alışkanlığıdır. Yapılan yanlış yemek yeme alışkanlığı başta obezite ve reflü olmak üzere birçok rahatsızlığı da beraberinde getirmektedir. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bilgehan Sonbahar konu ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Tüketilen her lokmada, bir öncekini tamamen yutmadan, yeni bir ısırık almak hızlı yemek yenildiği anlamına gelir. Hızlı yemek yemek, 'Sindirim sistemi başta olmak üzere tüm metabolizmada zararlı sonuçlara neden olmaktadır.' Hızlı yenilen yemek nedeniyle midenin ve beyin üzerinde yer alan tokluk hissi sağlayan merkezlerin haberleşme sürecindeki gecikme meydana gelir buna bağlı olarak da kişinin kalori alımı artar ve bunun sonucunda kilo almak kaçınılmaz hale gelir. Bu durumda başta obezite ve reflü olmak üzere bir çok hastalığın ortaya çıkmasına sebep olur.

Yurt dışında gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, hızlı yemek yiyenlerin metabolik hastalığa yakalanma oranı yüzde 11.6 iken, normal hızda yiyenlerin yüzde 6.5 ve yavaş yiyenlerin yüzde 2.3 olduğu belirtildi. Kişiler hızlı yemek yediklerinde doyma hissini daha geç hissetikleri için daha çok yiyorlar ve öğünü yüksek kalori ile kapatıyorlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal