Hepimizin Severek Yediği Muz Hakkında Korkutan İddia! Duyunca Bir Daha Yemeyeceksiniz...

Dünyada en çok tüketilen meyve olan muzu hepimiz bayılarak yiyoruz. Buna bağlı olarak, muz gereğinden fazla tüketildiğinde insan vücudunda bazı rahatsızlıklara yol açmaktadır. Bu rahatsızlıklar nelerdir? Detaylar haberimizde...

04.04.2017-10:22 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-08:58)

En çok sevilen meyvelerin arasında yer alan, tatlı ihtiyacını karşılayan muzun yararları kadar zararları da olduğunu biliyor musunuz? Yapılan bir araştırmada muzun fazla tüketildiği durumlarda sağlığı kötü etkilediği ortaya çıktı. 

MUZUN ZARARLARI NELERDİR? 

Ülkemizde çilek, elma ve erikten sonra en çok tüketilen meyve olan muz, yapılan araştırmalar sonucunda insan vücuduna sağladığı yararlar dışında, aşırı tüketimi sonucunda ise sağlığa zararlı olduğu ve vücutta bir takım rahatsızlıkların oluşabileceği saptanmıştır. Bu konuyla alakalı olarak uzmanlar, günde 1 muz tüketiminin uygun olduğu görüşünü savunmuşlar ve muzun aşırı tüketildiğinde insan sağlığına zararlarını şu şekilde sıralamışlardır:

- Muzun, cips ve hamurlu gıdalar kadar kaloriye sahip olduğunu saptanmış ve aşırı muz tüketiminin kilo yaptığı belirlenmiştir.

- Uzmanlar, özellikle migren rahatsızlığı olan bireylerin aşırı muz tüketiminden uzaklaşmaları gerektiğinin altını çizmişlerdir.

- Aşırı muz tüketimi, özellikle yetişkin bireylerde kalp krizi ve düzensiz nabız hızı gibi rahatsızlıklara yol açmaktadır.

- Dişlerinde problem yaşayan bireyler aşırı muz tükettiklerinde, zamanda dişlerde çürümeler meyada gelmektedir.

- Uzmanlar, aç karnına muz tüketen bireylerde gün boyu uyku halinin devam edeceğine ve sürekli halsiz hissetmelerine neden olacağına dikkat çekmişlerdir.

- Muzun içerinde aşırı miktarda B6 vitamini bulunduğundan sinir yapabilir. Bu durumu kontrol altına alamayan bireyler, mutlaka uzman bir doktora başvurmalıdırlar.

- Astım, alerji, solunum yetersizliği karın ağrısı gibi problemleri sürekli yaşayan bireylerin aşırı muz tüketimi, bu hastalıkları yeniden tetiklemektedir.

- Muz, kabızlığa neden olur.

Uzmanlar bu bilgiler çercevesinde, vazgeçilmez lezzet muzun zararlarından korunmak için bir doktora danışmamız önerisinde bulunmuşlardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal