Özellikle kış aylarında sıklıkla grip veya nezle olanlar için, doğal ilaç üretildi. Merkezi Aydın'da bulunan Tuğba Kuruyemiş tarafından zencefil, zerdeçal, tarçın, meyan kökü, havlıcan, karanfil, kuşburnu ve bamya çiçeği karışımdan özel bir formül ile yapılan 'kış çayı'nın özellikle boğaz iltihabı ve soğuk algınlığına karşı tüketildiğini belirten Merkez mağaza Müdürü Gökhan Özkan, "İlaçların mutlaka bir yan etkisi olduğu için bir çok kişi doğal yollarla korunmaya özen gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda bu kapsamda gelen talep üzerine baharat bölümü gıda mühendislerimizce hazırlanan ve adını 'Kış çayı' verdiğimiz ürün yoğun ilgi gördü. Bu kapsamda her yıl sonbahardan kışa giriş döneminde ürünü hazırlayıp ülke genelindeki mağazalarımızda kış köşesi hazırlıyoruz. Ürün yoğun ilgi görüyor" dedi.

"ÇOK DAHA FAZLA TÜKETİLİRDİ"

Kış çayının aslında yeni bir buluş olmadığını aslında asırlık bir geleneği yeniden halkla buluşturduklarını belirten Tuğba Kuruyemiş firmasının baharatlardan sorumlu Gıda Mühendisi Eda Bedir "Biz aslında kültürümüzde önemli bir yeri olup unutulmaya yüz tutan geleneği yeniden canlandırdık. Bir zamanlar insanların çoğu köylerde yaşadığı için bu tür doğal bitkilerden elde edilen çaylar çok daha fazla tüketilirdi. Ancak şehir yaşantısının yoğunlaşması ile bazı gelenekler kayboldu. Bu nedenle eskiden ninelerimizin yaptığı bu çayı şimdi biz yapyorzu. Hiçbir yan etkisi olmayan bu özel karışım kış çayı ile hamilesinden yaşlısına, çocuğundan gencine soğuğa karşı herkesin direncini arttırıyor" dedi.