FETÖ Son Dakika! 6 Şüpheli Hakkında Yeni Deliller Çıktı!

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Kosava'da yürüttüğü operasyonla yakalan 6 FETÖ şüphelisinin hakkında yeni deliller ortaya çıktı.

07.04.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-13:23) FETÖ Son Dakika! 6 Şüpheli Hakkında Yeni Deliller Çıktı!

MİT ve Kosova istihbarat örgütü AKİ'nin ortak operasyonu ile yakalanıp Türkiye'ye getirilen 6 FETÖ sanığı ile ilgili soruşturma derinleştirildi. Bir dönem Türkiye'de yaşayan şüphelilerin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ mensuplarının Avrupa'ya kaçışlarını organize ettikleri iddia edildi. Ayrıca yakalanan örgüt üyelerinin hesaplarında milyonlarca para olduğu iddia edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT), Kosova istihbaratıyla beraber yoğun işbirliği yürütmesi sonucunda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üst düzey yöneticilerinin Türkiye'den Avrupa ülkelerine kaçışlarını da planlayan, Balkan yapılanmasına karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 zanlıyla alakalı yeni kanıtlara ulaşıldı.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, MİT tarafından yakalanan ve İstanbul’a özel uçakla getirilen örgütün üst düzey isimlerinde aralarında olduğu tespit edilen Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor.

Zanlılar hakkındaki, ihbar üzerine 6 farklı şehrin başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturma dosyaları tek bir noktada toplanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bir araya getirildi.

YENİ KANITLARA ULAŞILDI

Başsavcılık, gelen dosyalar, alınan ifadeler ve polisin yaptığı çalışmalar doğrultusunda, zanlılara ilişkin soruşturmayı genişletti.

Bir dönem Türkiye'de yaşayan zanlıların, 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarının Batı'ya kaçışlarını planladıkları ileri sürüldü. Zanlıların hepsinin FETÖ yapılanmasında üst düzey yetkili olduğu ve Kosova'da konumlanan örgüt okullarında çalıştığı tespit edilirken, şüphelilerden Mustafa Erdem'in bir dönem örgütün ''Kosova imamı'' takma adıyla tanındığı bilgisi edinildi.

Yürütülen soruşturmada, şüpheliler Hasan Hüseyin Günakan, Yusuf Karabina ve Mustafa Erdem'in örgütün iletişim ağı ByLock kullanıcısı olduğu ve bu program üzerinden irtibat kurudkları tespit edildi.

Zanlı Cihan Özkan'ın örgütün elebaşı Gülen’in talimatının ardından Bank Asya'daki hesabında miktar artışı yaşandığı, şüpheli Kahraman Demirez'in ise örgüt üyeleri ile Kakao Talk programı üzerinden konuştuğu ve örgüte ait olduğu için kapatılan bir eğitim kurumunda SGK kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Diğer yandan zanlı Osman Karakaya'nın FETÖ'ye ait olduğu için kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'ne yardım ettiği, ayrıca Ergenekon davası sürecinde önemli rol aldığı, söz konusu dönemde İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ/PDY lehine raporlar yazdığı, Karakaya'nın isminin örgütün adli tıp yapılanması iddianamesinde de geçtiği belirtildi.

BANKA HESAPLARINDA MİLYONLARCA AVRO

Zanlılara ait el konulan bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi dijital delillerin incelemesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafında sürdürülüyor. Şüphelilerin sorgusu da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip tarafından devam ediliyor.

Kosova İstihbarat Ajansı'nca (AKİ), FETÖ mensuplarının mali faaliyetlerinin incelenmesi sırasında zanlıların Türk ve Kosova bankalarında yüksek miktarda avrosunun olduğu iddiasının da İstanbul savcılığı tarafından araştırıldığı belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal