Hamilelik süresince iştah artışı çok fazladır. Özellikle anneler bebeğin ihtiyacı olduğu yönünde çıkarımlarda bulunarak bu hızlı iştah artışlarını görmezden gelirler. Eğer iştahınız çok açıksa besin miktarını artırabilirsiniz. Fakat siz bunu düşünerek belirlemeyin. İştahınız bazen az, bazen çok olabilir. Bunun yanı sıra ilk üç ay boyunca da hormonlarında etkisiyle kendinizi acıkmış hissedebilirsiniz. İştahımızın da açılmasıyla ne yediğimize dikkat etmeyiz. Özellikle bu dönemlerde hamur işi ve tatlılardan kaçınmak gerekebilir.

Hamilelik süresince tüketebileceğiniz ve sizi tok tutacak yararlı besinleri sizler için sıraladık...

Kalsiyum: Süt ve süt ürünleri, yoğurt, peynir ,balık,badem,fasulye,yeşil yapraklı sebzeler…

Protein: Kırmızı ve beyaz et, yumurta, yoğurt, peynir, bakliyatlar, ceviz fındık gibi kuruyemişler hatta avokado , nar gibi bazı meyvelerde bile protein vardır.

Demir: Kırmızı et, balık, ıspanak, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar, bakliyatlar, kuruyemiş ve kuru meyveler…

Yeşil yapraklı sebzeler, narenciye, barbunya, brokoli, domates ve suyu,yumurta, semziotu, fındık, pırasa, kuruyemişler, kuru kayısı, kuru erik, yulaf ezmesi, öğütülmüş keten tohumu, bezelye, elma, portakal