Kefir sağlığa yararlı bir çok maddeyi içerğinde barındırmaktadır. Kefiri evinizde yapabilmeniz için ise uygulamanız gereken yöntemler çok basittir. İhtiyacınız olan ilk şey aktarlardan kolaylıkla bulabileceğiniz kefir mayası.

Kefir tanelerinin mayalanması için süt kullanmanız gerekir.

Tadı sütle ayrana benzeyen kefir, için pastörize sütleri veya doğal sütleri kullanabilirsiniz.

Bir yemek kaşığı kefire yarım litre süt gerekmektedir.

Kefirin kıvamı ayrandan bir miktar koyu olmalıdır. Ayrıca sütün oda sıcaklığında olması önemlidir.

Kefiri mayalarken metal kap değil, cam kavanoz kullanın.

Metal kaplar kefirin özelliğini kaybetmesine ve kıvamının bozulmasına neden olmaktadır.

Mayaladığınız kefirin cam kavanozun kapağını yavaşça açın ve derin, geniş ağızlı bir cam kaba süzgeç yardımıyla süzerek koyun.

Plastik malzemeden üretilmiş süzgeçleri tercih edin.

Metal süzgeç kullanmayın.

Süzülen kefir tanelerini soğuk su ile yıkayın.

Kefiri yaparken kullanılan cam kavanozu da her defasında temizleyin.

Daha sonra kefirleri cam kavanoza geri koyabilirsiniz.

Düzenli içilen ev yapımı kefir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kefir tüketmek tümör gelişimini önlemektedir.

Kanserin ilerlemesini durdurmak için kullanılabilmektedir.

Sindirime iyi gelir, kabızlığı önlemektedir.

Sinüzite iyi gelmektedir.

Enfeksiyonlu hastalıklarının tedavisinde kullanılır

Kolesterolü düşürür.