Epsom Tuzu Nedir? İşte Kullanım Alanları

Yapısında magnezyum sülfat sülfür ve oksijen bulunduran epsom tuzu evde de pek fazla alanda kullanabilirsiniz. İşte onlardan bir kaçı…

17.02.2018-15:52 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-15:48) Epsom Tuzu Nedir? İşte Kullanım Alanları

Pek fazla insanın henüz denemediği bir tuz olan epsom tuzu ile artık tanışma zamanı. Tamamen doğal minerallerden meydana gelen bu tuzu pek fazla alanda kullanabilirsiniz. Cilt temizliğinden, detoksa kadar çok geniş bir kullanım alanına sahip olan bu tuzun faydaları saymakla bitmiyor.

İşte epsom tuzunun kullanım alanları…

Boğaz kaslarınızı rahatlatın: Epsom tuzları, rahatlatıcı özellikleriyle beraber cildi yumuşatır, boğaz kaslarını da gevşetir.

Sebze yetiştirin: Sağlıklı meyve ve sebze üretmek için megnezyumun çok faydası vardır. Bunun için bir çorba kaşığı epsom tuzunu 3 litre suyun içine karıştırın. Meyve veya sebzelerinizi bu suyla temizleyebilirsiniz.

Cildinizdeki kuruluğu alın: Magnezyum ve sülfat cilt üzerinde de önemli bir temizleyici özelliği gösterir. Yüz temizleyicisinin içine bir tutam epsom tuzu koymayı unutmayın.

Su lekelerini giderin: Banyonuzda devamlı yıkanmaktan dolayı sert su lekeleri meydana gelir. Bu lekeleri çıkarmak biraz zordur. Epsom tuzu ile banyonuzu ovarsanız, su lekelerinden eser kalmadığına şahit olacaksınız.

Kıymıkları çıkarın: Elinize kıymık mı battı? Bir buçuk su bardağının içine bir tatlı kaşığı epsom tuzu karıştırın. Elinizi bu karışımın içine batırın. 20 dakika beklettikten sonra cildinizin yumuşadığını ve kıymığı daha kolay çekeceksiniz.

Sağlıklı saçlar: Saçlarının sağlıklı ve bakımlı olması için eşit miktarda epsom tuzu ile saç kreminizi karıştırın. Bu karışım ile saçınıza ve derinize masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika kadar bekletin. Duruladıktan sonra saçlarınızdaki farkı göreceksiniz.

İshali durdurur: Eğer ishal olduysanız, bir bardak suyun içine bir çay kaşığı epsom tuzu koyun ve için. İshalinizi kesecektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal