Yaz mevsinin de gelmesiyle dutlarda ağaçları süslemeye başladı. Özellikle doğal bir şifa kaynağı olarak görülen dut tüm bunların yanı sıra antibiyotik olarak kullanılmaktadır.

Dut içeriğinde barındırdığı antioksidan özelliğiyle de yaşlanmayı geciktirici özelliğe sahiptir. Cildin genç kalmasına büyük oranda da yardımcı olmaktadır.

Bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle bizi hastalıklardan büyük ölçüde korur.

Kansızlık problemlerine ve anemi hastalığına oldukça iyi gelen dut ağız ve diş sağlığını korumaya oldukça yardımcı olmaktadır.

Kalp hastalıklarının giderilmesine de yardımcı olan dur tansiyon problemlerine de birebirdir.

Guatr hastalığına oldukça iyi gelen bu meyve boğaz hastalıklarını da iyileştirmektedir.

Yapraklarının idrar söktürücü özelliğinin olmasının yanı sıra mide ve bağırsak hastalıklarında da mucizeler yaratmaktadır.

Beyaz dutu her sabah aç karna tükettiğiniz zaman bağırsakta oluşan enfeksiyonların da giderilmesine yardımcı olursunuz.

Dutun siyah olanı özellikle diş problemlerine ve ağız hastalıklarına yakalanmamızı önlerken bu hastalıklara da engel olmaktadır.

Kan yapıcı özelliğe sahip kara dutun tüketilmesi anemik hastalıklara da engel olduğu gibi bu sorundan oluşan hastalıklara da oldukça iyi gelmektedir.