Dövme Yaptırırken Hepatite Karşı Önlem Alın

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Kutlu, halk arasında hepatitler ile ilgili bilinen yanlışları belirtti.

14.11.2017-09:37 - (Son Güncelleme: 14.11.2017-09:29) Dövme Yaptırırken Hepatite Karşı Önlem Alın
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Kutlu, halk arasında hepatitler ile ilgili bilinen yanlışları belirtti. Son yıllarda dövme modasının giderek çoğaldığını ifade eden Kutlu "Dövme için kullanılan iğnelerin mümkünse tek kullanımlık olmasına dikkat ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Hepatit hakkında birbirinden özel açıklamalarda bulunan Büyüklerde çok daha şiddetli hatta karaciğer yetmezliğine kadar gidebilen, sarılığa gidebilen ve genelde de temas yoluyla bulaşabilen bir virüs. Ancak bizim için en önemlisi, ülkemiz için en sıkıntılı olan Hepatit B ve C virüsleri. Hepatit B ve C genelde halkımız tarafından yanlış biliniyor. Sanki Hepatit B'ymiş de Hepatit C'ye dönüşmüş gibi farklı bir inanış var. Hepatit B ve C virüsleri farklı virüslerdir. İkisi de kendine has hepatitler yaparlar ama farklıdırlar.

Hepatit B özellikle kan ve birliktelik yoluyla, Hepatit C de başlıca kan yoluyla daha nadiren de birliktelik yoluyla bulaşabilir. Her iki hepatit cinsi de çok nadir olarak son zamanlarda moda olan dövme yaptırma, onun dışında ameliyat ortamlarında eğer sterilite uygun yapılmıyorsa yine pedikür, manikür özellikle bayanların çok uğradığı berber ve kuaförlerden de bulaşabiliyor. Böyle vakalarımız da var. Hepatit B ve C karaciğere yerleşen bir mikrop. Karaciğer eğer tedavi edilmezse, takip edilmezse karaciğer yetmezliği yapabilen bir mikrop ileri aşamalarda ve hatta karaciğer kanserine, siroza götürebilen bir mikrop" açıklamalarını yaptı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal