Beyaz çay, çay (camellia sinensis) bitkisinin tomurcuk ve genç yapraklarından elde edilen ve direk güneş ışığıyla kurutularak fermentasyon işlemine maruz kalmadan minimum oksidasyonla elde edilen bir çay türü. Ünlü beslenme uzmanları, yapılan çalışmalarda çaylar arasında protein açısından en zengin beyaz çaya ait olduğu ve bunun nedenini beyaz çayın hasat edilen kısmının tomurcuk kaynaklı olduğundan düşünüldüğünü belirtiyor. Sular, beyaz çay ile ilgili şu bilgileri verdi;

BEYAZ ÇAYIN MUCİZEVİ FAYDALARI

Trigliserit seviyesini düşürür

Yağların parçalanmasını hızlandırır

Vücut antioksidan seviyesini arttırır

Kanser hücrelerini inhibe edici etkisi vardır, özellikle kolon kanseri üzerinde durdurucu etkisi çalışmalar sonucu tespit edilmiştir.

Çaylar arasında en yüksek antioksidan değeri beyaz çay taşımaktadır

Kan kolesterol seviyesini beyaz çay yeşil çaya göre daha hızlı düşürmektedir.

Vücut LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürüp, HDL(iyi kolesterol) seviyesini yükseltmektedir.

Sonuç olarak günde 2 fincan içilen beyaz çay sağlık açısından önemli bir yere sahip olduğunu muhakkak tüketilmesi gereken çaylar arasında en önemli sırada yer aldığının altını çiziyor.