Cipsler Meğer Gerçek Patatesten Yapılmıyormuş!

Patates cipsin aslında patatesten yapılmadığını biliyor muydunuz?Günlük hayatımızda oldukça sık tükettiğimiz paketli gıdalar içeriğinde barındırdığı birçok zararlı madde vardır.Bu zararlı gıdaların aslında hangi bileşenlerden meydana geldiğini araştırdık.

20.07.2017-11:54 - (Son Güncelleme: 20.07.2017-14:47) Cipsler Meğer Gerçek Patatesten Yapılmıyormuş!

Paket gıdaların içeriğindeki maddeler ambalajında yazılsa da bu maddelerin vücudumuza hangi zararları verdiğini pek bilmeyiz. Uzmanlar, sağlığa oldukça zararı bulunan bu kimyevi maddeleri içeriğinde fazlasıyla barındıran paket gıdaların tüketilmemesi gerektiğini açıkladı. Ana malzemeleri mısır irmiği, tuz ve şeker olan mısır gevreği üretiminde bazı markalar palmiye yağı ve mısır şurubu da kullanıyor. Bu içeriğe sahip olan paket gıdaları sizler için sıraladık;

PATATES CİPSLER

Patates cipsler genellikle taze patates ile yapılmaz. Bunun yerine çözülmüş patates kullanılır. İlk olarak bu patateslere pirinç ya da mısır unu eklenir ve özellikle bu patatesler pişerken içeriğindeki kansere yol açan maddeleri de açığa çıkarmaktadır.

KETÇAP

Ketçapın içeriğine eklenen mısır şurubu sağlığa oldukça zararlıdır. İçeriğinde şeker de barındırması sebebiyle tüketilmemesi gerekmektedir.

AKIŞKAN ÇİKOLATALAR

Bu akışkan çikolataların içeriğinde fazlasıyla buluna palm yağının sağlığa oldukça fazla zarar verdiği bilinmektedir. Özellikle üzerinde beyaz bir çizgi gördüğünüz çikolataların tüketilmemesi gerekiyor.

MEYVELİ YOĞURTLAR

Aslında yararlı sanıp tükettiğimiz bu gıdalar sağlığa oldukça zararlıdır. İçeriğinde bulunan şeker ve renklendirici zararlı maddelerden dolayı yararından çok zararı bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal