Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise daha henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır. Bu yöntemle çay rutubet alır ve henüz demlikteyken bayatlar.

Türk mutfağının geleneksel içecekleri arasında çay çok önemli bir yere sahip. Bitki çayları her ne kadar sağlığımız için çok yararlı olsa da çayın yeri ve önemi her zaman farklıdır. Çayın her daim taze kalmasını sağlamak için sürekli ısı üzerinde tutmayın.

Çayın acı bir tat almaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. 

Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır.

Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek sorunlara davetiye çıkarır.

Çayı yüksek ısıya maruz bırakmayın. 

Çayı demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığı için büyük tehdit oluşturabilir.

Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir.

Çayı kaynamamış su ile demleyin.