Hiç kimse yaşlanmak istemez. Cildimizde kırışıklıklar olmasın, saçlarımız beyazlamasın, derimiz sarkmasın isteriz. Bunun için bakım ürünleri kullanmak ya da spor yapmak elbette önemli fakat daha da önemlisi yediklerimiz… İşte yediklerimizin yaş aldıkça oluşan dezenformasyonları nasıl önlediği ve bu olumsuzlukları nasıl iyileştirdiğini kanıtlayacak antioksidan etkili ve yaşlanmayı geciktirici 7 besini sizler için sıraladık.

ZENCEFİL

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğeri kuvvetlendiriyor. Çay olarak tüketilebilir.

ZERDEÇAL

Alzheimer, kolon kanseri ve eklem rahatsızlığına iyi geliyor. Baharat gibi ya da biber ve yağ ile birlikte tüketilmesi gerekiyor

DENİZ İĞDESİ

Portakaldan 30 kat fazla C vitaminine sahip. Yoğurda bir çorba kaşığı eklenerek tüketilebilir.

KUŞ KİRAZI

Reçeli de yapılan kuş kirazı dünyanın en çok antioksidan içeren meyvelerinden biri. Yoğurda bir çorba kaşığı ekleniyor.

ALTIN KÖK

Enerji veriyor, strese karşı direnci güçlendiriyor. Kapsül ve tablet şeklinde tüketilebilir.

ADAÇAYI 

Enfeksiyonların giderilmesini sağlıyor. İdeali çay olarak tüketilmesi

BİBERİYE 

Organizmanın enfeksiyonlara karşı direncini güçlendiren biberiye yağını yemekleri lezzetlendirmek için 1 ya da 2 damla kadar kullanabilirsiniz.