Bu Besinleri Tüketmek D Vitamini Eksikliğini Gideriyor

Eksikliğinin önemli hastalıklara neden olduğu D vitamini vücudun ihtiyacı olan ancak bu ihtiyacın dışarıdan sağlanmasının mümkün olduğu bir vitamin türüdür.

18.12.2017-13:08 - (Son Güncelleme: 18.12.2017-13:05) Bu Besinleri Tüketmek D Vitamini Eksikliğini Gideriyor

Eksikliğinin önemli hastalıklara neden olduğu D vitamini vücudun ihtiyacı olan ancak bu ihtiyacın dışarıdan sağlanmasının mümkün olduğu bir vitamin türüdür. D vitamini eksikliği, yiyeceklerden alındığı gibi çok fazlasını güneşten sağlar.

En büyük kaynağı güneş olan D vitaminini içeren bazı besinler mevcuttur ama günlük tüketimi ne kadar olursa olsun eksikliği tamamlayacak kadar olmuyor. Güneşle olan 10-15 dakikalık etkileşim yetecekken bu yiyeceklerin ancak sürekli yenmesi onların D vitamini eksikliğini karşılamasını sağlar.

Güneşe çıkıp ve D vitamini eksikliğini gidermek için en doğru zaman ise saat 10.00 ve 15.00 arası yani öğle vakitleridir. Ancak bu saatler aynı zamanda cilt kanseri için de en riskli saatlerdir. Bu sebeple her gün 10-15 dakika güneş koruyucu krem olmaksızın diz ve dirseklerden aşağıyı güneşlendirmek

Somon, sardalya, orkinos, balık yağı ve D vitamini katkılı süt, yumurta, tereyağı, karaciğer, mantar, kakao ve tahıl gevrekleri bazı D vitamini kaynaklarındandır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal