Alınan besinler vücudun hastalıklara karşı direncini güçlendirir ve bağışıklığın artmasına yardımcı olur. Bütün vitamin ve mineraller hastalıklara karşı direnç göstermemizi sağlarken özellikle bazı besinlerin tüketimi kanseri önlemede oldukça etkilidir.

KANSERDEN KORUYAN YİYECEKLER

SOĞAN

A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor gibi birçok minerali içeren soğan vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar, idrar söktürür ve kanı temizleyerek kansere sebep olan mikropların ortadan kaldırılmasını sağlar.

SARIMSAK

A,B ve C vitaminleri, kükürt, aminoasit ve çinko içeren sarımsak mikropların vücuttan atılmasına yardımcı olur.

KIRMIZI BİBER

A, C, D, E ve bütün B vitaminlerini içeren kırmızıbiber başta demir olmak üzere birçok minerali içerir. İçerdiği demir sayesinde kansızlığı önleyen kırmızı biber, yoğun C vitamini ile de toksinleri atarak kanı temizler.

YOĞURT

Mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu birözelliğe sahiptir.

DOMATES

Demir, kalsiyum, potasyum ve A,B, C vitaminlerini içeren domates prostat kanserini önler.

NAR

Kalp sağlığına karşı birebir olan nar; kan şekeri, tansiyon ve kolestrolü düzenleyerek kanseri önler.

BALIK

Omega 3 bakımından zengin olan balık, meme kanserini, bağırsak, prostat ve pankreas kanserini önleyici bi etkiye sahiptir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

İçerdiği yoğun E vitamini sayesinde cilt kanserine karşı korucu bir etkiye sahiptir.

SÜT

A, B, D vitamini ve kalsiyum açısından zengin olan süt kemik erimesini önlemesinin yanında bağırsak kanserinin yayılmasını önler.