Boy Uzaması İçin Tüketmeniz Gereken Yiyecekler!

Malum boyumuzun uzunluğu en çok genetiğimizle ilgili. Yine de beslenme şekliyle ve tükettiğimiz besinler sayesinde boyumuza bir miktar da olsa etki edebiliyoruz.

09.02.2018-10:15 - (Son Güncelleme: 29.03.2018-17:38) Boy Uzaması İçin Tüketmeniz Gereken Yiyecekler!

Malum boyumuzun uzunluğu en çok genetiğimizle ilgili. Yine de beslenme şekliyle ve tükettiğimiz besinler sayesinde boyumuza bir miktar da olsa etki edebiliyoruz. Dış faktörleri ne derece verimli kullanırsak o derece istenilen sonuca ulaşabiliriz. Ama tabii ki bir yaştan sonrası adına pek beklenti içinde olmamamız gerekiyor.

İşte boyunuzu uzatmanıza yardımcı olan besinler…

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Süt başlı başına bir kalsiyum kaynağı olduğundan dolayı çok önemli bir besindir. Süt tüketimi, diğer süt ürünleri ile de destek ister. Peynir ve yoğurt; A, B, D ve E vitaminleri açısından oldukça zengin olması nedeniyle değerli yiyeceklerdir.

SEBZE VE MEYVELER

Sebze ve meyveler boyu uzatmayla beraber sağlıklı bir yaşam içinde kesinlikle önemli gıdalardır. Bunlar yoğun miktarlarda vitamin, lif, potasyum ve folik asit içerirler. A vitamini doku ve kemiklerin gelişmesinde oldukça önemlidir. Kavun, greyfurt, papaya, mango, karpuz ve kayısı en zengin A vitamini kaynaklarındandır. A vitamini ayrıca havuç, nohut, kabak, brokoli, ıspanak ve patateste de bulunur. Bunların yanında turunçgiller, kabuksuz meyveler, patates ve domates de sağlıklı kemik büyümesine yardımcı olur ve boyun uzamasına yardımcı olur.

YUMURTA

Yumurta akı yüzde 100 protein içerir. Sarısında ise vücudu şişmanlatan yağlar mevcuttur. Bu nedenle akı sarısından daha değerlidir. Yumurta bununla birlikte riboflavin olarak da bilinen B2 vitamini de içerir. Riboflavin hücre çoğalmasında görevli vitaminlerden biridir.

KIRMIZI ET

Kırmızı et de önemli derecede protein miktarıdır ancak kolesterol düzeyini yükseltici etki gösteren yağlar da içerir. Bu sebepten ölçülü olarak tüketmekte fayda var. Özellikle kobe eti bu konuda daha etkilidir

TAVUK

Tavuk hayvansal yiyecekler içerisinde en zengin protein kaynaklarındandır. Kas ve dokuların gelişimi için maksimum miktarda protein içerir. Günde 100 gram kadar tüketilebilir.

SOYA

Soya tüm sebzeler arasında en fazla protein değerine sahip besindir. Soyadaki saf protein kemiklerin gelişiminde ve doku kütlesinin artmasında çok önemlidir. Boyunuzun uzamasını sağlamak için günlük 50 gramlık soya tüketimi önemli etki yapar. Soya vejetaryanlar için müthiş bir proteindir.

YULAF

Yulaf da zengin bir protein kaynağıdır. Yulafın kas kütlesini yükseltici ve yağ kütlesini azaltıcı bir etkisi vardır. Bu sebeple de diyet yapanların özellikle başvurduğu bir besin olsa da kemik gelişimi açısından da günlük tüketilmesi tavsiye edilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal