Balık Yağının Öyle Faydaları Ortaya Çıktı ki!

Bedensel ve zihinsel birçok hastalığa karşı doğal ilaç görevini üstlenen balık ve içeriğindeki doğal yağ, içerdiği Omega 3 sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlar. Uzmanlara göre haftada en az 2 öğünde tüketilmesi gereken balığın faydaları nelerdir?

15.09.2017-11:41 - (Son Güncelleme: 15.09.2017-11:06) Balık Yağının Öyle Faydaları Ortaya Çıktı ki!

Depresyon, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, psikoz, Alzhemier gibi psikolojik hastalıkları önler. Balık yağı göz kuruluğu, görme bozuklukları, yüksek tansiyon, kolestrol ve kalp krizine karşı koruyucu bir özelliğe sahiptir. Kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyonu önleyen balık yağı kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.

BALIK YAĞININ FAYDALARI

Balık yağınının B12 vitamini ile birlikte alınması adet ağrılarının geçmesini sağlar. Ağrı kesici özelliği sayesinde sabahları vücutta oluşan ağrılardan balık yağı ile kurtulabilirsiniz. Yine 8-12 yaş arasındaki çocuklarda görülen hiperaktivite bozukluklarında doktorlar balık yağının tüketilmesini önermektedir.

Özellikle menepoz döneminde kadınlarda görülen kemik erimesini içerdiği yüksek kalsiyum sayesinde önleyici etkiye sahiptir. Haftada 2 defa balık yağı ile birlikte balık tüketilmesi rahim kanserini önler. Balık yağı sanıldığının aksine obezite sorununu önler ve vücutta ki yağları yakarak kilo vermenize yardımcı olur. Bedensel ve zihinsel birçok hastalığa iyi gelen balık yağı ayrıca böbrek hastalıkları, astım, damar sertliği ve felç gibi hastalıkları önlemeye fazlasıyla yardımcı olur ve bu hastalıkların oluşturacağı dezavantajları da ortadan kaldırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal