Bal Ve Tarçın İkilisinin Mucizevi Faydaları!

Bal ve tarçın ikilisi bir araya geldiğinde, vücudumuz için nasıl sonuçlar veriyor? sorusunun yanıtı için haberimize bakabilirsiniz.

25.08.2017-11:02 - (Son Güncelleme: 25.08.2017-11:01) Bal Ve Tarçın İkilisinin Mucizevi Faydaları!

Özellikle sabah kahvaltılarını süsleyen bal, içerisinde bulundurduğu mineral ve vitaminlerle insan sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Hoş kokusu ile insanları büyüleyen tarçın ise, içerisinde bol miktarda antioksidan bulundurur. Bu ikili bir araya geldiğinde, sağlık için mucizevi etkiler göstermektedir. Bal ve tarçın ikilisi birleştiğinde, öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur.

BALLI TARÇINLI ÇAY TARİFİ

1 çorba kaşığı bala, çeyrek tarçın tozu ekleyip, güzelce karıştırın. Bunu günde en az iki kere tüketmeye özen gösterin. Dilerseniz, 1 limonun suyu ile bir bardak ılık suyla karıştırıp içebilirsiniz.

BAL VE TARÇIN KARIŞIMININ FAYDALARI

Bal ve tarçın karışımı, vücudun her yerinde çıkan sivilceleri azaltmaya ve ciltteki enfeksiyonları engellemeye yardımcı olur. Ayrıca bal, cildi nemli tutar ve sivilceye neden olan tıkanmış gözenekleri açmaya yardımcı olur.

Bal ve tarçının içerisinde bulundurduğu anti- inflamatuar özellikleri sayesinde, boğazdaki hastalıklar hızlıca düzelir ve kişi rahat bir uyku uyur.

Bal ve tarçın, kalp sağlığınızı iyileştirmede büyük görev üstlenir. Her sabah düzenli olarak tükettiğiniz bal ve tarçın kalp krizinden korumaya yardımcı olur.

Soğuk algınlığı rahatsızlığı olanlar, tarçınla karıştırılmış bir kaşık ılık balı tüketmeye özen göstermeliler. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü yok ederek, soğuk algınlığını kısa sürede tedavi etmeye yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal