Acai üzümlerini, yenilebilir hale getirebilmek için öncelikle meyvenin dışını sırılsıklam ıslatıp sonra da ezip lapa haline getirilir. Tadı genel olarak böğürtlen ve şekersiz çikolata gibi tanımlanır. Taze acai üzümlerinin çok kısa raf ömürleri vardır ve büyüdükleri yerin dışında taze kalamazlar. Bu yüzden buzlu meyve püresi, kurumuş toz ve preslenmiş meyve suyu olarak satılırlar.

Bu meyvenin mor renkli olmasının sebebi içeriğinde barındırdığı antioksidanlardan kaynaklanmaktadır. Acai üzümünün posasında ve püresinden antioksidan bakımından daha çok faydalanılır.

Acai üzümü kolesterol seviyesini düzenler

Anti kanserojendir

Hiçbir besin kansere karşı büyülü bir kalkan değildir ancak bazı besinler kanser hücrelerinimn üremesini ve dağılmasını durdurur.

Araştırmacılara göre acai üzümünün ileride kanser tedavisinde kullanılacağı düşünülmektedir. Ancak henüz insan için yeterli araştırma ve kanıtlar yoktur.

Beyin fonksiyonlarını geliştirir

Acai üzümünün içindeki bileşenler ayrıca beynimizi yaşımız ilerledikçe oluşan zararlardan korur.

Yaş ilerledikçe bu süreç yavaşlar, fakat acai üzümünün ekstratı bu sürecin canlanmasına yardımcı olur.

Acai üzümündeki şeker oranına dikkat etmeli

Sağlığa kötü anlamda etkileri düşüktür.