Otomobil Devine Şok! 3 Milyon Aracı Geri Çağırdılar

Mercedes emisyon sorunu olduğu tespit edilen 3 milyon aracını geri çağırdı.

18.07.2017-20:56 - (Son Güncelleme: 18.07.2017-20:44) Otomobil Devine Şok! 3 Milyon Aracı Geri Çağırdılar

Volkswagen'den sonra bir başka Alman otomobil firması olan Mercedes'in de emisyon değerleriyle oynadığı iddiaları geçtiğimiz hafta ortaya atılmış ve Stuttgart mahkemesinin soruşturma başlattığı belirtilmişti. Bu yaşananların ardından Mercedes'den bugün flaş bir karar çıktı. Firma verdiği yazılı açıklamada 3 milyon dizel aracını geri çağırdığını bildirdi.
Almanya merkezli Mercedes Benz firması geride bıraktığımız günlerde diğer rakipleri gibi emisyon değerleriyle oynadığı iddialarının hedefinde yer almıştı.

Bugün şirket tarafından gerçekleştirilen açıklamada Avrupa'daki 3 milyon dizel aracın geri çağrıldığı belirtildi. Şirket geri çağırma gerekçesi olarak dizel araçlarda yapacakları emisyon geliştirme operasyonu olduğunu belirtti.

Daimler CEO'su Dieter Zetsche ise verdiği demeçte "Dizel motorlar hakkındaki tartışmaların belirsizlik yarattığını" aktardı ve gerçekleştirilecek operasyonla dizel motorlara olan inancı güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Şirket operasyonda müşterilerinin bir ödeme yapmayacağını açıklarken uzmanlar şirketin kasasından tahmini olarak 220 milyon Euro çıkacağını öngörüyor.

VOLKSWAGEN'DE AYNI SORUNU YAŞADI

Almanya’nın haber ajansı DPA ajansın verdiği bildiriye göre, Volkswagen, kilit önleyici fren programının kontrolü amacıyla Almanya'da 385 bin otomobilini servislere geri çağırmaya hazırlanıyor.

AUDİ İLE SKODA'DA NASİBİNİ ALDI

Geri çağırma kararı sonrası Volkswagen firmasının yanı sıra Audi ve Skoda firmaları da bu durumdan etkilendi. Volkswagen ise DPA ajansının haberiyle alakalı yorum yapmaktan kaçındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal