Almanya'da Büyük Skandal! 5 Milyon Araç Geri Çağırılıyor

Almanya'da emisyon skandalının ardından sorunun çözülmesi için dizel zirvesi gerçekleştirildi.

03.08.2017-12:48 - (Son Güncelleme: 03.08.2017-12:51) Almanya'da Büyük Skandal! 5 Milyon Araç Geri Çağırılıyor

Almanya2nın başkenti Berlin’de federal hükümet, eyaletler ve otomobil sektörünün önde gelenleriyle geçekleştirilen zirvede, Euro 5 ve Euro 6 normuna sahip 5 milyonu aşkın dizel otomobilin geri çağrılarak, program güncellemesi yapılması konusunda anlaşma sağlandı.

Öte yandan Volkwagen'den sonra Mercedes Benz şirketinde de emisyon değerlerinde oynama yaptığı öne sürülmüştü. 

Süddeutsche Zeitung gazetesi ile Batı Alman Radyo istasyonu WDR ve Kuzey Alman Radyosu NDRin Stuttgart Mahkemesi Araştırma Komisyonuna dayandırdıkları ortak habere göre, Mercedes Benz 2007 ile 2017 seneleri arasında emisyon değeri müsaade edilen rakamların üzerinde olan 1 milyon'dan fazla otomobili Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da sattıldı.

MERCEDES'TE ARAMA YAPILMIŞTI

Geçen mayıs ayında Mercedese yönelik başlatılan uygulamada aramaların söz konusu komisyonun raporu doğrultusunda yapıldığına dikkat çekilen haberde, emisyon değerleriyle oynandığı iddia edilen otomobillerde OM 642 ve OM 651 motorlarının takılı olduğu bilgisi yer verildi.

İddiaya göre, OM 642 ve OM 651 motorlarındaki bir parça, otomobillerin emisyon değerini test esnasında normale oranla düşük gösteriyor.

SAVCILIK SORUŞTURMA YÜRÜTÜYOR

Savcılığın iki şirket görevlisi hakkında piyasayı kandırma iddiasıyla soruşturma yürüttüğü kaydedilirken, iddialar hakkında açıklama yapmaktan kaçınan Mercedes Benz şirketi, basına resmi makamlarla işbirliği halinde oldukları bilgisini paylaşmakla yetindi.

Alman Motorlu Taşıtlar Dairesinin geçen yıl yaptığı ölçümlerin ardından Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Mercedes ile Nitrik oksit değeri yüksek 247 bin otomobilin geri çağrılması konusunda anlaşmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal