Yıldız Tilbe Kimdir?

Yıldız Tilbe İzmir Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde 6 kardeş’ten en küçüğü olarak dünyaya gözlerini açmıştır.

31.01.2018-15:12 - (Son Güncelleme: 31.01.2018-15:08) Yıldız Tilbe Kimdir?

Yıldız Tilbe İzmir Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde 6 kardeş’ten en küçüğü olarak dünyaya gözlerini açmıştır. Gültepe Lisesi’nde okurken eğitimini tamamlamadan evlenmiş ve bu evliliğinden Sezen adında bir kızı doğmuştur. Eski eşinin ismi Güngör Karahan’dır. 1984 senesinde evlenmiş 1989 yılında yollarını ayırmıştır.

1990 senesinde İzmir’de Pırlanta Pavyon adlı bir mekanın önünden geçerken içeri girmiş ve burada çalışmak istediğini ifade etmiştir. Oranın sahibi ise bir şarkı söylemesini istemiş ve anında o işi almıştır. Ardından usta ses Sezen Aksu’nun buraya geldiğini gören Yıldız Tilbe Sezen Aksu’ya sizi çok seviyorum bu sebeple kızımın ismini bile Sezen koydum demesi ile tanışmıştır. Sezen Aksu’da kendisine telefon numarasını vermiş seni İstanbul’a bekliyorum demiştir. Sonra ise müzik kariyerinin en büyük çıkışı için İstanbul’a gelmiştir.

1994 yılında ise ilk albümü Delikanlım ile tabiri caizse ortalığı yakıp kavurmuş, adından senelerce bahsettireceği o andan itibaren belli olmuştur.

Yıldız Tilbe anne tarafından aslen Tunceli’li Zaza ve Kürt asıllı, baba tarafından ise aslen Ağrı Doğubayazıt’lıdır.

2017 senesinde Tv8 ekranlarının sevilen yarışması O Ses Türkiye’de jüri olarak bulunmaktadır.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal