Taşeron İşçiye Çifte Müjde!

Hükümetten kadroya geçiş dönemi süren taşeron işçilere çifte müjde geldi. Toplam 1 milyon taşeron çalışanına kamuya geçiş dönemi bitinceye kadar toplu iş sözleşmesinden kaynaklı ek ücret, ikramiye, sosyal yardım ve fiyat farkları verilecek.

31.03.2018-13:16 - (Son Güncelleme: 31.03.2018-13:37) Taşeron İşçiye Çifte Müjde!

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla 4C'den 4B'ye geçecek 21 bin taşeron çalışanına yüzde 10 zam uygulanacak ve izin süreleri de gözden geçirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "4C'den 4B'ye geçişler 2 Nisan itibarıyla olacak. Ücretlerinde yüzde 10 artış uygulanacak, izin süreleri de düzenlenecek" şeklinde konuştu.

Kamu kurumlarında geçici personel statüsünde görev yapanların sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesine ilişkin düzenleme geçtiğimiz gün yürürlüğe girdi. Türkiye İstatistik Kurumu ile yükseköğretim kurumlarında, bir seneden az süreli veya mevsimlik görevler (anketörlük ve canlı modellik) çalıştırılacak sözleşmeli personelin çalışma usul ve kanunlarıyla ücret sınırları kesinleşti. Özelleştirmeyle işsiz kalacaklardan hak sahibi olup da istihdam hakkından faydalanmak isteyenler de sözleşmeli personel olarak istihdamı sağlanacak. Gümrük ile Adalet Bakanlıkları'nın isteği üzerine gümrük muhafaza memuru, muayene memuru, icra takibi görevlerini yapanlar da 4B kapsamına geçirildi. KPSS sonrası mülakat ve uygulamalı sınav Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşları içine alacak şekilde sözleşmeli personel alımlarında kullanılacak.

Maliye Bakanlığı da, kadroya alınacak taşeron çalışanların toplu iş sözleşmesinden doğan fiyat farkının verilmesi için vize verdi. Devamlı işçi kadrolarına geçiş işleminden önce ihale sözleşmesiyle tamamlanan toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasına, geçiş işleminin yapıldığı tarihe kadarsürecek. İşçiliğe bağlı giderlerde meydana gelen yükselişler kamu kurumları tarafından fiyat farkı olarak verilecek. Bu döneme yönelik ücrete uygulanacak zamlar, Yüksek Hakem Kurulunca sona erdirilen toplu iş sözleşmelerindeki oranlar esas alınacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal