Gülşen Bubikoğlu'nun Kızını Görenler İnanamadı

Yapımcı Türker İnanoğlu'nun eşi olan ve uzun süredir sinemalardan uzak duran Gülşen Bubikoğlu'nun kızının kim olduğunu öğrenince hayrete düşeceksiniz.

15.11.2017-12:49 - (Son Güncelleme: 15.11.2017-12:50) Gülşen Bubikoğlu'nun Kızını Görenler İnanamadı

Yapımcı Türker İnanoğlu'nun eşi olan ve uzun süredir sinemalardan uzak duran Gülşen Bubikoğlu'nun kızının kim olduğunu öğrenince hayrete düşeceksiniz.

Zeynep İnanoğlu hem dünyalar güzeli bir anne olan Gülşen Bubikoğlu'nun hem de Türkiye'nin en tanınan yapımcısı Türker İnanoğlu'nun kızı.

ANNESİ İLE KIYASLANIYOR

Türker İnanoğlu ve Gülşen Bubikoğlu çiftinin tek kızı olan Zeynep İnanoğlu'nu görenler annesi ile kıyaslama yapmaktan kendini alamıyor. Ayrıca Zeynep İnanoğlu'nun sahip olduğu kariyer herkesi şaşırtıyor.

OKULU BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Türker İnanoğlu ile Gülşen Bubikoğlu'nun kızı Zeynep İnanoğlu 1977 yılında dünyaya geldi. Koç Lisesi'ni birincilikle bitirdikten sonra 1999'da Harvard Üniversitesi'nden Elektrik Elektronik Mühendisi olarak mezun oldu.

ABD'DE 3 PATENT 

Cambridge Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktorasını bitirdi. Phonetic Arts'ta ortak ve mühendis olarak çalışan İnanoğlu, ses tanıma konusu üzerine ABD'de 3 patent aldı.

GOOGLE TÜRKİYE'DE ÜRÜN PAZARLAMA MÜDÜRÜ

2009'da İngiltere'den ayrılan Zeynep İnanoğlu, ortak ve danışman olarak Phonetic Arts'a Türkiye'den bilgi sunmaya devam etti. Daha sonra Google Türkiye'de çalışmaya başlayan Zeynep İnanoğlu, bu şirkette Ürün Pazarlama Müdürü oldu.

Doktorasını "seslerin farklı duygulara dönüştürülmesi" ile ilgili hazırlayan İnanoğlu'nun, 250 sayfalık doktora tezi, 20-30 sayfalık bir makale halinde, teknoloji dünyasının prestijli yayınlarından Speech Communication (Sesle İletişim) dergisinde yer aldı.

Dergiye yazının kabul süreci bir yıl sürüyordu. O yılmadı; 2008'de makalesini dergiye verdi, 2010'un başında yayımlandı.
Ödül komitesi, bu makaleye kaç kişinin referansta bulunduğunu, çalışmadan kaç kişinin yararlandığını inceledi. Ve Zeynep İnanoğlu'nun makalesini ödüle layık gördü. Zeynep İnanoğlu Barselona'da, 2011 yilinda Avrupa Sinyal İşleme Konferansı'nda (Eusipco) "En İyi Makale" ödülünün sahibi oldu.

Zeynep İnanoğlu 2011 yılında gazeteci Cüneyt Özdemir ile evlendi ve çiftin 3.5 yaşında Mavi adında bir oğlu var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal