Akkuyu Temel Atma Törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Katılacak

Akkuyu’da dev projenin temeli bugün atlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, Türkiye'ye büyük güç katacak projenin temelini beraber atacak.

03.04.2018-10:53 - (Son Güncelleme: 03.04.2018-08:52) Akkuyu Temel Atma Törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Katılacak

Akkuyu’da dev projenin temeli bugün atlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin Nükleer Güç Santrali(NGS)’nin temelini beraber atacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden ‘’Yarın(3.042018), Rusya Devlet Başkanı, kıymetli dostum Vladimir Putin ile birlikte Türkiye’nin ve Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için önemli bir adım olan 20 milyar dolarlık dev yatırım Akkuyu Nükleer Santrali’nin temellerini atacağız.’’ şeklinde paylaşımda bulundu. 

AKKUYU TÜRKİYE’YE NELER KAZANDIRACAK?

Türkiye ve Rusya 2010 yılında Akkuya’da yapılacak olan Nükleer Güç Santrali için anlaşma imzalamıştı. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu tarafından inşa edilecek olan projenin yaklaşık maliyeti 20 milyar dolar olması bekleniyor. Projenin önemli kısmında Türk şirketleri yer alacak ve Türk şirketlerinin ekonomiye 6-8 milyar civarında katma değer katacağı hesaplanıyor. Santralin her biri bin 200 megavat gücünde 4 reaktörden oluşacak. Bu da Türkiye’nin, enerji ihtiyacının ’nun karşılanması demek. İlk reaktörün 2023  yılında hayata geçmesi diğer reaktörlerin ise birer yıl arayla devreye girmesi planlanıyor.

DEV PROJENİN TARİHÇESİ

Rusya Federasyonu Hükümeti Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ile Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 2010 yılında NGS tesisime dair işbirliği anlaşması yaptı. Anlaşmanın ardından tesisin inşası için gerekli adımlar atılmaya başlandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal