Zemzem Suyunun Faydaları Nelerdir?

Tavaf alanının altındaki kuyudan çıkarılan kutsal su zemzem suyudur. Zemzem suyunun faydaları nelerdir? Zemzem suyunun cilde faydaları nelerdir? Zemzem suyunun saça yararları nelerdir? Zemzem suyunun hikayesi nedir? Detaylar haberimizde...

12.06.2017-14:06 - (Son Güncelleme: 15.02.2022-12:08)

Kabe'nin doğusunda yer alan, Makam-ı İbrahim'e yakın bir konumda olan tavaf alanının altındaki kuyudan çıkarılan kutsal su zemzem suyudur.

Uzmanlardan edinilen bilgilere göre zemzem suyunun içindeki kalite oldukça yüksektir. Zemzem suyu doğal ve hijyenik 30 adet elementten oluşmaktadır. Zemzem suyunda renk karışımı olmadığı için su oldukça net gözükmektedir. Zemzem suyu, kalsiyum, potasyum, sodyum, selenyum ve krom yönünden oldukça zengindir.

Zemzem Suyu Neye İyi Gelir?

- Zemzem suyu kemik erimesi ilerlemesini de önlemektedir.

- Zemzem suyunun kişilere yüksek enerji sağladığı söylenmektedir.

- Zemzem suyu antimikrop özelliğiyle mikroplu alanları yok eder.

- Zemzem suyunun depresyona karşı güçlü bir koruyucu kalkan olduğu da belirtilmektedir.

- Zemzem suyu kan dolaşımını güçlendirmektedir.

Zemzem Suyu Cilde İyi Gelir mi?


- Cildi temizleyici bir etkisi olan zemzem suyu ölü deriyi atarak cildi arındırır. 

- Cildi yenileyerek ışıltı ve parlaklık kazandırır. 

- Zemzem suyu ile temizlenen cildin kış mevsiminde üşümediği söylenmektedir.

Zemzem Suyunun Saça Faydası Var mı?

- Zemzem suyu ile temizlenen saç derisinde kirli görünüm giderilmektedir. Zemzem suyu kepek oluşmasını da engellemektedir.

- Zemzem suyu saça, yumuşak ve parlak bir görünüm sağlamaktadır.

ZEMZEM SUYUNUN HİKAYESİ

Hz. İbrahim (A.S)  eşi Hacer’i ve oğlu Hz. İsmail’i ilk eşinin zulmünden kurtarmak için zemzem kuyusunun bulunduğu Beytü-l Haram’a bırakmıştır. Tarihin o zamanlarında Mekke’de hiç kimse yaşamamakta olup yiyeceğe ve suya erişim imkansız haldeydi. 

Hz. İbrahim eşine biraz su ve hurma bırakıp oradan uzaklaşmıştır. Zamanın ilerlemesiyle su ve hurma bitmiş ve Hz. İsmail ağlamaya başlamıştır. Oğlunun ağlamalarına dayanamayan Hacer, Safa tepesine çıkarak yardım aramaya başlamıştır. Hacer Safa ve Merve tepelerinin arasında tam yedi defa gidip gelmiştir. Yedinci seferde Hz. Cebrail’i görmüştür. Cebrail o sırada yeri kazarak su çıkarmaktadır. 

Hacer bu olayı görünce zemzem demiştir. Zemzem dur dur anlamına gelmektedir. Hatice testisini doldurarak oğlunu beslemiştir. Hz. Cebrail’in Hacer’e şöyle seslendiği söylenmektedir; ''Sakın, helak oluruz, zarara uğrarız diye korkmayın. İşte şurası Beytullah’ın (Kâbe) yeridir. O beyti şu çocukla babası yapacaktır. Muhakkak ki, Cenab-ı Hak o işin ehlini zayi etmez.'' demiştir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal