Kurban Kesenler Dikkat! Bunu Yapmazsanız Kestiğiniz Hayvanın Etini Yiyemezsiniz

Kurban kesilirken dikkat etmeniz gereken en önemli öncelik, hayvanın kesimi sırasında besmele çekilmesidir.

14.08.2017-17:54 - (Son Güncelleme: 14.08.2017-17:36) Kurban Kesenler Dikkat! Bunu Yapmazsanız Kestiğiniz Hayvanın Etini Yiyemezsiniz

İslam dininde kurban kesme ibadetinin önemli bir yeri vardır. Müslümanların yılın belirli zamanında yerine getirdikleri kurban kesme ibadeti sayesinde, insanlar arasında sevgi, muhabbet ve uhuvvet duyguları artar. Yüce Allah’ın en fazla önem verdiği amellerden bir tanesi olan kurban, Müslümanın durumu olmayan, ihtiyaç sahibi kardeşini gözetmesini ve birlik içinde bayramlaşarak yaşamalarını amaçlar.

Allah için yapılan her işte olduğu gibi bu ibadette de Allah’ı anmak ve onun ismi ile beraber hareket etmek lazım. Müslüman bir kul ister kurban niyeti ile olsun ister başka bir niyet ile olsun hayvan kesilirken mutlaka besmele çekmesi gerekir. Hayvanın kesimi sırasında besmele çekmek bilerek terk edilirse, kesilen hayvanın eti Hanefî mezhebine göre göre asla yenmez. Eğer insanlık hali ile fark edilmeden unutulurda besmele çekilmezse, kesilen hayvanın etinin yenmesinde bir sakınca yoktur.

Kurban kesimi sırasında ç defa “Bismillah Allahü ekber” denilir ve şu ayetler okunmalıdır:

‘De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. O’nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emrolundu ve ben Müslümanların ilkiyim.’ (En’am 6/162-163)

‘Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allah’a ortak koşanlardan değilim.’ (En’am, 6/79)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal