Kur'an-ı Kerim'de Bahsedilen Helak Olan Kavimler Hangileridir?

Yüce Allah, kullarına tebliğ için gönderdiği Nebilere inanmayıp, onlara türlü eziyetlerde bulunmuş ve helak olan kavimlerden ibret alınması için Kur'anı Kerim'de bahsetmiştir.

09.06.2017-13:47 - (Son Güncelleme: 09.06.2017-15:49) Kur'an-ı Kerim'de Bahsedilen Helak Olan Kavimler Hangileridir?

Allah dünyayı var ettiğinden itibaren kullarına iman etmeleri için nebiler göndermiştir. Bu nebiler insanlara Allah'ı ve tek yaratıcının olduğunu anlatmakla görevlendirilmişlerdir. İnsanlığın var olduğun günden itibaren nebiler karşılaştıkları türlü zorluklara rağmen insanları hidayete davet etmişlerdir. Allah'ın birliğine iman olduğu gibi nebilere inanmayıp türlü eziyet ve işkenceler edenler olmuştur. Nebilerine inanmayıp helak olan kavimler Kur'an'da 5 tane geçiyor. Helak olan kavimlerin nebileri Hz. İsmail aleyhisselâm, Hz. Şuayb aleyhisselâm, Hz. Salih aleyhisselâm, Hz. Hûd aleyhisselâm ve Hz. Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellemdir. 

Ad Kavmi, Kur'an'da adı eçen eski kavimlerden biridir. Helak edilen bu kavmin nebisi Hz Hud'dur. Kavim yaşadıkları bölgenin güzelliklerinin fazla olmasından dolayı olağanüstü araylara, mallara ve müklere, dünyevi bütün güzelliklere aldanarak kibir sahibi olmuşlardır. Azgınlıkta ileri giden kavim Allah'ın, öncesinde kuraklık çektirerek sonrasında kuvvetli bir rüzgar ile bölgeyi kasıp kavırması sonucunda helak olmuştur.

Hz Musa'nın tebliğ yaptığı yer Mısır'dı. Firavun  ve inanmayanlar Musa'ya türlü eziyetlerde bulundular ancak Hz. Musa bunlara rağmen Allah'ı anlatmaktan vazgeçmedi.  Allah'ın izni geldiğinde, inanları yanına alan Nebi, Mısır'dan çıkar. Peşlerine düşen Firavun, geçilmesi mümkün olmayan denizin önünde onları yakalar. Hz Musa asası ile denizi ikiye yararak inanlarla birlikte geçer. Arkadan gelen Firavun ve ordusu ise denizin birleşmesi üzerine helak olurlar.

Medyen kavmi kendilerine gönderilen Şuayb Peygamber'e inanmayıp Allah'a karşı şirk koşmuşlardır. Peygamberini yalancılıkla suçlayan kavim kuvvetli bir deprem yerle bir olmuştur.Lut kavmi Kur'an-ı Kremde yasaklanan eşcinselliğin ileri olduğu bir kavindi. Peygamberlerine inanmayarak bu alışkanlıklarında devam eden kavim Allah'ın gazabıyla helak olmuştur.

Nuh kavmi nebilerinin uyarılarına ve anlattıklarına kulak asmayarak azgınlık ve sapıklıklarına devam etmişlerdir. Nebilerinede türlü eziyet ve iftiralarda bulunmuşlardı. Allah, inananları toplayarak bir gemi yapmasını istedi. Sel felaketi sebebiyle helak olan kavimden sadece gemideki inananlar kurtuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal