Kabe'de Gözyaşları Dualar İle Karışıyor

Hac farizası için kutsal topraklarda bulunan Müslümanların Kabe-i Muazzama'yı tavaf etmeleri esnasında gözyaşları dualara karışıyor

23.08.2017-17:31 - (Son Güncelleme: 23.08.2017-18:28)

Hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden ve ibadetlerini havanın epey sıcak olmasına rağmen yerine getirmek için birbirler ile yarışan 1 milyon 200 bini aşkın Müslüman' ın Kabe- i Muazzama' yı tavafları esnasında dualarına gözyaşları da eşlik ediyor. Kurban Bayramı' na çok az bir zaman kala Mekke' ye akın eden hacı adayları, ihramları ile gün içerisinde de Kabe- i Muazzama' yı tavaf ediyor. Yoğun kalabalıkların oluşturduğu Kabe' de hacı adaylarının ibadetlerini yerine getirdikleri esnada ilginç görüntüler oluşuyor. 

KABE' YE DOKUNMAK ADINA YARIŞTIRMA İÇİN YARIŞTILAR

Farklı memleketlerden gelen bazı grupların, kaybolmayı engellemek gayesi ile tavaf ederken aynı renk elbise ile gitmenin tercih sebebi olduğu görüldü. Tavaf esnasında vakit vakit gruplardaki erkekler, koridor oluşturularak kadın Müslümanların ibadetlerini rahatlık ile yerine getirmelerini sağlamakta.

BABA SIRTINDA TAVAF ETTİ... 

Ailesi ile hacca gelen bir bebek ise babasının omuzlarında yapmış olduğu tavaf ile Müslümanların yüzlerinde tebessüm oluşturdu. Hacı adayları, tavaf esnasında babasının omuzunda uykuya dalan bebeği sevdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal