İslam Dininde Kedinin Şaşırtıcı Yeri!

Kedinin İslam dininde yeri nedir? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) kediler ile nasıl vakit geçirirdi? İşte cevaplar...

15.08.2017-13:58 - (Son Güncelleme: 15.08.2017-13:47) İslam Dininde Kedinin Şaşırtıcı Yeri!

Son dönemlerde birçok insanın evcilleştirdiği kediler, İslam dininde nasıl bir yer tutuyor? Peygamber Efendimiz kediler hakkında neler yapmış? Kedilerle ilgili hadis var mı? Gibi soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Evden dışarı çıktığımızda her köşe başından fırlayan kedilerin ev ahalisinden olduğunu biliyor muydunuz? Allah’ın Er Rahim ismini zikreden kedilere bakmak Efendimizin nazik sünnetlerinden birisidir. Mescidde namaz kılan Efendimiz cübbesinin üzerine gelip uyuyan kediyi rahatsız etmemek için cübbesini kesmiştir. Bu ince davranış bizlere hayvanlara dahi nasıl davranmamız gerektiğini göstermiştir. Buna benzer bir hadise de Uhud seferinde karşımıza çıkıyor. Sefere giden ordu, yol üzerinde yavrularını emziren bir kedi çıkıyor. Efendimiz kediye zarar verilmemesi için başına bir nöbetçi dikerek bütün orduyu kedinin etrafından geçirmiştir. Sefer dönüşü nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenmiştir. Adını Müezza koyduğu kedinin üst damağında lekeleri bulunmaktadır. Bugünde türüne az rastlanan damağında leke olan kediler Müezza’nın neslinden gelmektedir.

Hz. Muhammed’in kedisine olan sevgisi büyüktü. Kedisinin içtiği su tasından abdest alırken onu gören sahabe ‘’ Ya Resul o sudan kedi içti’’ deyince Efendimiz, ‘’ Onlar en temiz ağza sahiptirler’’ buyurmuştur ve abdestini bitirmiştir.

Efendimiz bir başka hadisinde ‘’ Kedi sevmek imandandır’’ diye buyurmuştur. Efendimiz gibi kedi sevgisi büyük olan Ebu Hureyre, Efendimizin kedileri para ile satmayı yasakladığını bildirmiştir. Gerçek adı Abdurrahman b. Sahr olan sahabeye Ebu Hureyre künyesini Efendimiz vermiştir. Ebu Hureyre kedilere ana-babalık eden anlamındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal