Gelinlik Giymek Hakkında Bilmedikleriniz

Gelinlik giymek hakkında bilmediklerinize gelin birlikte bakalım.

20.07.2017-14:45 - (Son Güncelleme: 20.07.2017-14:35) Gelinlik Giymek Hakkında Bilmedikleriniz

Herkesin bildiği gibi gelinlik; manto, elbise, pardesü gibi içeride ve dışarıda giyilen alışılmış kıyafetlerden biri yerine geçmiyor. Belli bir zamanda giyilmek üzere özel olarak hazırlanmış bir kıyafettir. Maksat, gelini daha cazip bir duruma getirmektir.

Gelinin vücut hatlarını örtmeyecek kadar şeffaf, başı, kolları ve diğer yerlerini kapatmayacak ölçüde dikilmiş gelinliklerin tesettür yerine geçmeyeceği zaten bilinen bir gerçektir. Kadın ve erkeklerin karışık oldukları nikâh salonlarında ve düğün törenlerinde dinen bu tarz gelinliklerin giyilemeyeceğini dinimiz bizlere belirtmiştir.

Böyle gelinliklerin sadece bayanlar içinde yapılan törenlerde, erkeklerin bulunmaması şartıyla giyilmesi uygun olur. Buna rağmen bu meselede hassas olan kimselerin böylesine tesettür ölçüsünden uzak gelinlikleri tercih etmemeleri çok daha uygundur.
Gelinlik giymeyi arzulayan kimseler, tesettürü yerine getiren gelinlikler giymek kaydı ile merasimlerde ve törenlerde bulunurlar. Dini hassasiyete özen gösteren aileler zaten bugün düğün merasimlerinde de kadın ve erkeklere farklı salonlarda düzenlediklerinden, muhtemel sorunlarda böylece ortadan kalkmış bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal