Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Büyük Millileşme Harekatı Başlıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli ve milli üretimle cari açığın 5 sene içerisinde yaklaşık 20 milyar dolar azaltılmasının amaçlandığını söyledi.

22.03.2018-13:56 - (Son Güncelleme: 22.03.2018-13:43) Büyük Millileşme Harekatı Başlıyor!

İthalata bağımlılığı azaltacak tedbirlerin belirlenmesi sebebiyle oluşturulan Yerlileştirme Yürütme Kurulu, yerli üretimi teşvik edilecek 43 ürün grubu belirlemiş durumda. Yerli üretimle cari açığın 5 sene içerisinde 20 milyar dolar azaltılması amaçlanıyor.

İŞTE MİLLİLEŞTİRİLMESİ HEDEFLENEN 43 ÜRÜN...

Aşı, serum, batarya, sensörler, sınai robotlar, yazılım, yazılım, elektrikli teçhizat malzemeleri, metal ürünler, otomotiv sistemlerine ilişkin bazı ürün gruplarının üretiminin teşvik edileceğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "Normalde hitap ettiğimiz 105-110 milyar dolar bir ürün gurubu var.

Biz en hızlı ve rahat bunları nasıl yapabiliriz diye bir liste oluşturduk ve 43 ürün belirlemiş durumdayız. Bu ürünlerin Türkiye'de üretilmesi durumunda cari açıktan yaklaşık 20 milyar dolarlık bir açığı kapatmış olacağız. Bunu çok ama çok önemsiyoruz. Ürünlerin yerli üretimi desteklenirse, ilk etkisini 2 sene içinde görürüz" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;