Kemal Karpat Kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, akademisyen, yazar ve düşünce adamı Kemal Karpat kimdir? Nerede doğmuştur? Ne zaman ölmüştür? Kaç yaşında ölmüştür? Hangi görevlerde bulunmuştur? Ayrıntılar haberimizde...

25.02.2019-18:25 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-18:12) Kemal Karpat Kimdir?

Akademisyen, yazar, fikir ve düşünce insanı Kemal Karpat, 1925 yılında Türk anne ve babanın evladı olarak Romanya'da dünyaya geldi.

EĞİTİMİNİ FARKLI ÜLKELERDE YAPTI

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde Hukuk Bölümü’nde gören Kemal Karpat, yüksek lisansını Washington Üniversitesi Siyasi Bilimler fakültesinde yaptı. Kemal Karpat, doktora eğitimini ise New York Üniversitesi Siyasal ve Sosyal Bilimlerde 1957'de tamamladı.

KemalKarpat, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyinde görev yaptı. Ayrıca Montana State, New York, Princeton, Bilkent, Ortadoğu Teknik, Ankara, Harvard, John Hopkins, Colombia üniversiteleri ve Ecole des Hautes Etudes en Science Sociales gibi eğitim kurumlarında öğretim üyeliği ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

ÇEŞİTLİ GÖREVLERDE BULUNDU

Wisconsin Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Bölüm Başkanlığını ve The Turkish Studies Association ile Türk Araştırmaları Kurumunun direktörlüklerini yürüten Karpat, Orta Asya Çalışmaları Derneğinin kurucu başkanlığından sonra Wisconsin Üniversitesi Orta Asya Çalışmaları Programı'nın da koordinatörlüğünü yaptı.

Tarih alanında çok sayıda makale ve kitabı bulunan Kemal Karpat,  20 Şubat 2019'da 96 yaşında ABD'nin Winconsin eyaletinde hayatını kaybetti.  

Kemal Karpat, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibiydi. 

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal