İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı belgeselle İstanbul'un su altı zenginlikleri dünyaya tanıtılacak.

11.02.2019-11:43 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-12:10) İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı belgeselle İstanbul'un su altı zenginlikleri dünyaya tanıtılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul” belgeseli, 12 Şubat 2019’da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek özel gösterimle izleyici ile buluşacak.

SU ALTI YAŞAMA DAİR KAPSAMLI ARAŞTIRMA

Belgeselde İstanbul'u çevreleyen boğaz ve denizlerin flora, fauna ve ekosisteminin kapsamlı araştırılıp incelenmesiyle elde edilen veriler doğrultusunda hazırlandı.'İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul' belgeseli ile İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İstanbul'u çevreleyen denizlerin canlı türlerini korumaya davet ederken, çevre ve doğanın korunmasına dair farkındalık oluşturmayı da hedefliyor.

ALANINDA İLK BELGESEL

İstanbul'un su altı zenginliğini dünyaya tanıtmayı hedefleyen belgesel alanının ilk çalışmalarından, bundan sonraki araştırmalara kaynak olması açısından büyük önem taşıyor.

Proje kapsamında dalışlar 33 noktada, 52 günde, 100'den fazla dalışla elde edildi.Dalışlar;Selimpaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yedikule, Haliç, Sarayburnu, Kız Kulesi, Dolmabahçe, Ortaköy, Çengelköy, Baltalimanı, Emirgan, İstinye, Tarabya, Beykoz, Rumeli Feneri, Anadolu Feneri, Kilyos, Karaburun, Şile, Moda, Caddebostan, Maltepe,Yelkenkaya, Madam Martha, Sivri Ada, Heybeliada, Büyükada Kurşunburnu, Balıkçı Adası ve Tuzla’da, profesyonel su altı görüntüleme ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca; belgesel çekimleri sırasında elde edilen görüntülerden “İki Deniz Bir Şehir: Su Altından İstanbul Fotoğraf Sergisi” 04- 13 Şubat 2019 tarihleri arasında Cemal Reşit Konser Rey Konser Salonu Fuaye alanında ziyarete açık olacak.
Belgesel Gösterimi: 12 Şubat 2019 Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Fotoğraf Sergisi: 04- 13 Şubat 2019 Cemal Reşit Konser Rey Konser Salonu Fuaye Alan

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal