Denizli'de 1500 Senelik 2 Kitap Bulundu

Denizli'de Hz. İsa'dan korunma istemek için hazırlandığına ve birçok hastalıklardan koruduğuna inanılan Mısır menşeli 1500 senelik 2 kitap bulundu. Kitapları satmaya çalıştığı tespit edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

09.04.2019-14:59 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-16:59) Denizli'de 1500 Senelik 2 Kitap Bulundu

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bazı kişilerin tarihi eser niteliği taşıyan kitapları satmaya çalıştıklarını tespit etmeleri üzerine çalışma başlattı.

GÖZALTINA ALINDI

Tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen zanlıları takip eden emniyet görevlileri, durdurdukları otomobildeki 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Otomobilde yapılan aramada, naylon poşet ve peçeteye sarılı bir şekilde ve üzerinde altın yaldızlı motiflerin bulunduğu el yazması 2 kitap bulundu.

KİTAPLARIN 1500 SENELİK OLDUĞU ANLAŞILDI

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinin incelediği renkli papirüs yaprakları olan kitapların 1500 senelik orijinal tarihi eserler olduğu anlaşıldı.

Mısır menşeli kitapların, Hz. İsa'dan koruma dilenmek için yazıldığı ve çeşitli hastalıklardan koruduğuna inanıldığı ve "amuled" olarak tanımlandığı tespit edildi.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal