Özenle ve itinayla yapılan yemeğinize yanlışlıkla koyduğunuz fazla yağı kurtarabilmeniz için sizlere çok pratik öneriler sunacağız. Öncelikle her yemeğe yakışan patatesle işe başlayabilirsiniz. Yemeğinizdeki fazla yağın içerisine hapsedilmesi için patatesi küp küp doğrayıp yemeğinizin içerisne ilave edebilirsiniz. Yemek yapmaktan zevk alan herkes mutfakta da mükemmle yemekler çıkarmak ister. Mutfakta yemek yaparken de istenmeyen hatalar yapılabilir. Bu hataları düzeltmek tekrar mutfaklarınızda bulabileceğiniz besinlerden geçmektedir. Patatesi yalnızca fazla yağları emmesi için değil fazla tuz ilave ettiğiniz yemeklerinizin fazla tuzunu almak için de kolaylıkla tüketebilirsiniz.

Yağlı yemekleri toparlayıp tekrar mükemmel hale getirebbilmenin bir diğer yolu ise buzdur. Binbir emek vererek pişirdiğiniz yemeğe istemeyerek fazla yağ ilave ettiyseniz içerisine koyduğunuz yemeğin üzerinde kağıt bir havluya sardığınız buz küplerini gezdirerek içeriğindeki fazla yağın yemeğin yüzeyine çıkarak kaşıkla almanızı sağlayacak kolaylıkta yağların toplanmasını sağlayacaktır.Yemeğin üzerinde buz küpleri sayesinde biriken yağları bir kaşık yardımıyla toplayarak özenle yaptığınız o yemeğin yanlışlıkla içeriğine ilave ettiğiniz fazla yağlardan kurtulmasını sağlayacaksınız.