Tadı Damağınızda Kalacak Kızarmış Dondurma Tarifi!

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti dondurmayı, birde bu tarifle deneyin. Tadı damağınızda kalacak kızarmış dondurma tarifini sizler için hazırladık.

12.01.2018-17:23 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-14:30)

Tadıyla sizi hem şenlendirecek hem de serinletecek dondurmayı, kızarmış tarifle denediniz mi hiç? Bizde dondurma severlerin hoşuna gidecek, tadı damağınızda kalacak kızarmış dondurma tarifini hazırladık. İşte detaylar…

TADIYLA HAYRAN BIRAKAN KIZARMIŞ DONDURMA TARİFİ

Dışı kıtır kıtır sıcak, içi soğuk krema dolu dondurma kızartmasını denemek için sabırsızlanıyor olmalısınız. Farklı tatlara açık olanların bu tadı deneyeceklerine eminiz. Daha önce hiç tadına bakmadıysanız mutlaka denemeniz gerekiyor, her yerde satılan bir tatlı olmadığı için evinizde basitce hazırlamanızda uygun olacaktır.

Malzemeler

-950 gr donduma

-1 adet hazır kek ( 1 kg)

-1 bardak un

-1 yumurta

-1 bardak soğuk su

-sıvı yağ

kızarmış dondurma tarifi

Yapılışı

Dondurmadan 6 adet top hazırlayın. Bir tepsinin üzerine ekleyin. Dondurucuda en az 1 saat kıvama gelecek şekilde dinlendirin. Bütün keki 2 santimlik dilimlere bölüştürün. 2 adet kek dilimini alın, yan yana streç filmin üstüne dizin, oklavayla düzleştirin, birleşmesini sağlayın. Dondurucudan aldığınız dondurma topunu kekin ortasına ilave edin, streç filmle kek dilimini sarın, tenis topu şekli verin. Tekrar hazırladığınız topları dondurucuda 1 saat bekletin.

Un ve yumurtayı çırpın. Suyu yavaş yavaş ekleyin bulamaç durumuna gelsin. Derin kızartma tenceresinde sıvı yağı iyice kızdırın. Dondurduğunuz topları streçten alın. Hazırladığınız unlu karışıma bulayın. Dikkatli bir şekilde yağa atın, 15 saniye sonra hemen çıkartın. Uzun süre kalırsa dondurma erir. Çilek ya da dilediğiniz meyveyle servis edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal