Yemek yapan bir çok kişinin de en büyük sıkıntısı soğanın gözleri yakmasıdır. Hatta bazı insanların gözünü o kadar çok yakarki insanlar bir kaç dakika boyunca gözlerini dahi acamaz. Mutfakta ev hanımlarına en çok zorluk çıkaran şey soğan doğramak. Bazı soğanlar o kadar acıdır ki artık bir noktadan sonra gözünüzü dahi açamayacak duruma gelebilirsiniz. Birkaç ipucuyla bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte soğan doğramayı kolaylaştıracak yöntemler.

SOĞANI BUZDOLABINDA BEKLETİN

Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Eğer aceleniz varsa buzluğa koyduktan sonra 5 dakika bekletin. Daha sonra soğanlarınızı alın ve gözleriniz yaşarmadan soğan doğramanın ne kadar keyifli olduğunu görün.

EKMEK

Ağzınıza bir parça ekmek alıp tutun. Böylece göz yakıcı enzimleri ekmek içinde toplayacaktır.

TUZ

Soğanı tuzlayıp doğrarsanız gözleriniz yaşarmayacaktır.

SİRKE

Soğanı doğramadan önce kesme tahtasına sirke sürün.

SUDA DOĞRAYIN

Tencerenize bir miktar su koyduktan sonra suyun içinde soğanlarınızı doğrayın. Yada soğanı ve soğanı keseceğiniz bıcağı önce su ile yıkayın. Bu sayede soğanın gözünüzü yakmamasını önleyebilirsiniz. Soğanları doğramadan önce bıçağı su ile yıkamanız gözlerinizin yanmamasına yardımcı olur.