Yağlı kağıtların kullanımı özellikle fırın yemeklerinde oldukça pratik olmaktadır. Böylece de fırında hiçbir şekilde yanma riski kalmamış oldu. Ayrıca, yağlı kâğıtlarda pişirilen tüm yemekler ve tatlılar, börekler, hamur işleri hiçbir şekilde yağlı kâğıda yapışmadığı için kolayca da çıkarılmış oldu. 

KAĞITTA PEYNİRLİ KÖFTE YAPIMI

MALZEMELER

Kıyma

Kuru soğan

Kaşar peyniri

Ekmek içi

Tuz

Karbonat

Karabiber

Sıcak su

Sumak

YAPILIŞI

Öncelikle köfteye hafif bir ekşilik katması için sumağı sıcak suya koyunuz ve soğuyana kadar bekletiniz.

Köftenin yapımına geçerken, dilerseniz el yardımı ile dilerseniz robot yardımı ile malzemeleri harmanlayabilirsiniz.

Kıyma, soğan, ekmek içi, sumaklı suyu ve baharatları karıştırın. Bir bütün haline gelene kadar yoğurun veya eliniz ile karıştırın.

Köftelere yayvan yuvarlak şeklini verip tavada pişirin. 

Pişirdiğiniz köfteleri fırın tepsisine koyduğunuz yağlı kâğıdın üzerine yan yana olacak şekilde dizin.

Çok kısa süreli olmak şartı ile fırında ısınmasını sağlayın.

Daha sonra üzerine kaşar peynirlerini rendeleyin ve tekrar fırına gönderin.

Kaşar peynirleri eridiğinde köfteler de pişmiş demektir.