Avokadonun vücuda sağladığı faydalar düşünüldüğünde, özellikle kahvaltıda tüketmek oldukça mantıklı bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Avakadonun yararları saymakla bitmiyor.

Damarları temizleyerek, metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

Ciltte oluşan tahrişlerin, lekelerin ve kızarıklıkların kaybolmasını sağlar.

Hipertansiyon riskini ortadan kaldırarak, bilişsel yeteneklerin azalmasına engel olur.

AVOKADO TOST TARİFİ

MALZEMELER

2 adet olgun avokado

2 çimdik çörek otu

2 çimdik pul biber

1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu ve suyu

4 dilim ekşi mayadan yapılmış ekmek

Üzerine gezdirmek için zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir ızgara tavasını orta ateşte ısıtın.

Ekmeklerin üzerine bir miktar zeytinyağını gezdirin.

Tuz ve karabiberi de ekleyerek ısınmış olan tavaya koyun

Ekmeğin iki tarafı da altın rengine dönüşene dek tavada 3 dakika kadar kızartın.

Yıkadığınız avokadoyu bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün.

Ortasındaki çekirdeği bir kenara ayırın ve kabuklarını soyun.

Parçaların üzerine limon suyunu sıkın.

İki parça avokadoyu, tavada kızartmış olduğunuz bir dilim ekmeğin üzerine dilimleri hafifçe aralayacak bir biçimde yerleştirin.

Üzerine çörek otu, limon suyu, limon kabuğu, pul biber ve tuz gezdirin.