Sadece 9 Adımda Pürüzsüz Bir Cilde Sahip Olmanın Sırları!

Pürüzsüz bir cilde sahip değilseniz veya doğuştan gelen bir cilt güzelliğiniz yoksa, cildinizin bakıma ihtiyacı olabilir. İşte 9 adımda pürüzsüz cilt konusunda en etkili püf noktalarını sizin için derledik.

11.08.2017-11:24 - (Son Güncelleme: 11.08.2017-11:41) Sadece 9 Adımda Pürüzsüz Bir Cilde Sahip Olmanın Sırları!

Her kadın öncelikli olarak cildini tanımalı ve cildin ihtiyaç duyduğu bakım ürünlerini kullanması gerekir. Bu sebeple düzenli kullanım sağlıklı bir cilde merhaba dememizi kolaylaştıracaktır. Özellikle kadınlar ciltlerinin sürekli nemli ve pürüzsüz görünmesine dikkat ederler. Makyaj yapan kadınların da oldukça önem verdiği bu konu hakkında bazı önerilerde bulunduk!

CİLT SAĞLIĞINIZI KORUMAK İÇİN NELERE İHTİYACINIZ VAR?

Düzen

Disiplin

Cilt temizleyici

Döküntüler için yumuşak bir fırça

Nemlendirici

1. ADIM

Pürüzsüz Cilt konusunda öncelikle dikkat edilmesi gerekenler cilt bakımı ve temizliğinin düzenli yapılmasıdır. Tüm modeller photoshop’un nimetlerinden yararlanıyor, hiçbir cilt bakımı photoshop’lu güzelliği sağlamaz ancak cildinizin sağlıklı göründüğüne dikkat edin.

2. ADIM

Bir bakım ürünü almadan önce cilt tipinizi öğrenin. Cildinizin kuru, yağlı, normal ya da karma olup olmadığını öğrendikten sonra size uygun bakım ürününü kullanabilirsiniz.

3. ADIM

Günde en az 2 kere bakım yapmaya özen gösterin. İlkini sabah ve diğerini yatmadan önce yapabilirsiniz. Zamanla cildinizin arındığını ve daha canlı göründüğünü fark edeceksiniz.

4. ADIM

Cildinizde temizleyici kalıntıları kalmadığından emin olun. İyi bir cilt temizleme ürünü alın, cildinize yavaş bir masajla uygulayın. Kirlerin iyice temizlendiğinden, fazla yağların alındığından emin olun. Daha sonra cildinizi iyice durulayın.

5. ADIM

Düzenleyici her zaman T bölgesi (alın, burun ve çene) yağlı olan ciltler için gereklidir. Aşırı parlaklığı kontrol edilmesini sağlar.

6. ADIM

Ciltte dökülmeler donuk bir görünüme sahip olmanıza neden olabilir. Bir ya da iki haftada bir cilt yüzeyinizdeki ölü hücrelerinizi temizleyin. Titreşimli yumuşak fırçalar ile hassas bir şekilde cildinizi fırçalayın.

7. ADIM

Nemlendiriciler cildinizin yumuşak ve genç kalmasını sağlar. Ufak kırışıklıkları ve cildinizin kurumasını önlemek için cildinize uygun nemlendirici kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarından koruyan SPF içeren nemlendiricileri tercih edin.

8. ADIM

Vitaminler beslenmenizi düzenleyip size enerji verebilir. Ek olarak cildinizi koruyan yiyeceklerle beslenin. Sadece ıvır zıvır yiyen biriyseniz cildiniz de bundan doğal olarak etkilenir. Cildinize yararlı meyve ve sebzeleri günlük beslenme listenize ekleyin.

9. ADIM

Sağlıklı cilde sahip olmanın en hızlı yolu günlük ihtiyacınız olan suyu içmenizdir. Kafein ve gazlı içecek gibi içecekleri bıraktıktan sonra sürekli ve düzenli olarak su tüketmeyi de unutmayın!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal