Saç Kırıklarına Elveda Demenin Basit Yolları!

Her kadının muhakkak canını sıkan durumların başında kırık saçları gelir. Bu nedenle de düzenli olarak nemlendirmeye dikkat etmeliyiz.

04.01.2018-17:36 - (Son Güncelleme: 04.01.2018-17:31) Saç Kırıklarına Elveda Demenin Basit Yolları!

Saçımızdaki kırıkları onarabilmek için öncelikle saçımızın da canlı olduğunu ve hırpalarsak zarar vereceğimizi unutmamalıyız. Bu nedenle de düzenli olarak nemlendirmeye dikkat etmeliyiz. Zira nem dengesi bozulan saçlar kuruyarak kırıklara yol açmaktadır.

Saçların kırılması tükettiğimiz gıdalarla ve alınan vitaminlerle yakından ilgilidir. Her vitamin saçlara belirli oranda fayda sağlar ve görünümünü geliştirir ancak özellikle E, B, A ve C vitaminleri saçlar üzerinde etkilidir. Ayrıca folik asit ve biotin saçları güçlendirirken saçın daha hızlı uzamasına ve saç tellerinin kalınlaşmasına yardımcı olur.

Kırmızı kan hücresi üretimine yardımcı olan folik asit en çok portakal ve yapraklı yeşil sebzelerde bulunur. Tükettiğiniz gıdalara dikkat ederseniz saçlarınızdaki kırılmalardan kurtulabilirsiniz.

Saçınızı uzunluğuna göre hepsine yetecek kadar doğal zeytinyağını sürün ve dipten uca yedirin. Yarım saat beklettikten sonra iyice yıkayın. Zeytinyağının nemlendirici etkisi sayesinde saçlarınız ihtiyacı olan nemi kazanacaktır. Bu işlemi saçlarınıza düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınız daha yumuşak ve olduğundan daha canlı bir görünüme sahip olacaktır. Zeytinyağı uygulamasını haftada bir defa olmak üzere saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal