Saç Dökülmesini Engelleyen Mucizevi Kına Tarifi

Kimyager ve Güzellik Uzmanı Şems Arslan tarafından önerilen koyu renk saçlar için saç dökülmesinin önüne geçen kına tarifiyle sizde saç dökülmelerinize elveda diyebilirsiniz.

17.11.2017-10:44 - (Son Güncelleme: 17.11.2017-10:33) Saç Dökülmesini Engelleyen Mucizevi Kına Tarifi

Kimyager ve Güzellik Uzmanı Şems Arslan tarafından önerilen koyu renk saçlar için saç dökülmesinin önüne geçen kına tarifiyle sizde saç dökülmelerinize elveda diyebilirsiniz.

MALZEMELER

2 yemek kaşığı kına
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuru maya
Yarım çay kaşığı hardal tohumu tozu
1 çay kaşığı zencefil suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar süt

HAZIRLANIŞI VE KULLANIMI

Cam bir kasenin içerisine, 2 yemek kaşığı kına, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı kuru maya, yarım çay kaşığı hardal tohumu tozu, 1 çay kaşığı rendelenmiş ve suyu sıkılmış taze zencefil suyu, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin ve üzerine kıvamını ayarlamak için aldığı kadar süt döküp homejen bir karışım sağlayın.

Elde ettiğiniz karışımı saça uygulamadan evvel, ayrı bir yerde yarım çay bardağı sütün içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırın ve temiz olan saçınıza hafif şekilde masaj yaparak peeling yapın.

Peeling uygulamasından sonra, kenarda hazır bulunan saç dökülmesini engelleyecek kınayı saç diplerinden saç uçlarına kadar boya sürer gibi sürün. Sonrasında streç yada bone yardımıyla saçları iyice kapatıp 5-6 saat kadar durun.

5-6 saat sonra saçtaki kınayı, katranlı yada kükürtlü bir sabunla yıkayıp arındırın.

Bu tarifi düzenli olarak haftada 1 yada 2 kez uygulayınız.

Not: Şems Arslan’ın önermiş olduğu saç dökülmesini durduran kına tarifi, koyu renkteki saçlar için önerilmektedir.

Uyarı: Migren ve yüksek tansiyon hastaları bu tarifi uygularken içerisine zencefil ve hardal tohumu tozunu kesinlikle eklemeyin. Çünkü bu 2 baharatın ısıtıcı özelliği bulunduğu için kan dolaşımını hızlandırır, tansiyon yüksekliğine ve baş ağrısına neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal