Muffin yaparken dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası olsa da en önemlileri, sıvı ve katı malzemelerin ayrı kaplarda karıştırılması gerektiği olmalı. Bir de muffin kalıbınızı ağzına kadar doldurmayın. Unutmayın ki daha onlar kabaracak ve puf puf bir görüntüye kavuşacaklar.

ÇİKOLATALI MUFFİN TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta

2 su bardağı un

5 yemek kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı kakao

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

3 yemek kaşığı damla çikolata

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

SERVİSİ İÇİN

2 paket toz krem şanti

1,5 su bardağı soğuk süt

1 adet orta boy nar

YAPILIŞI

Yumurtaları derin bir karıştırma kabının içine kırın. Toz şekeri de ilave ederek krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika boyunca mikser yardımı ile çırpın.

Zeytinyağı ve süt eklediğiniz harcı bir çırpıcı yardımı ile karıştırmaya devam edin.

Sırası ile; elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve rendelenmiş limon kabuğu ilave ederek çırpıcı yardımı ile karıştırmaya devam edin.

Son olarak 2 yemek kaşığı damla çikolata ilave ederek bir kaşık yardımı ile karıştırın.

Servis tabağına aldığınız muffinleri krema sıkma poşetine doldurduğunuz krem şanti ile süsleyin.