Nefis Trileçe Tarifi

Son zamanların en gözde tatlısı haline gelen trileçe son derece basit bir balkan tatlısıdır. Bu tatlının mükemmel lezzetinin yanında basit ve pratik olması da tercih sebebidir.

20.06.2017-18:13 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-16:46) Nefis Trileçe Tarifi

Trileçe son zamanların en popüler tatlısı haline geldi. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik olan bu tatlının lezzeti de dillerden düşmüyor! Bir balkan tatlısı olarak karşımıza çıkan trileçe tarifini sizlerle paylaştık;

MALZEMELER

- 5 yumurta

- Yarım su bardağı un 

- Yarım  paket kabartma tozu 

- Yarım  su bardağı nişasta

- Yarım  su bardağı şeker 

- 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi

SÜT SOSU İÇİN MALZEMELER

- 1 kutu krema

- 100 gr kaymak

- Yarım kilo süt

- 4 çorba kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Tüm bu karışımların homojen hale gelinceye kadar karıştırılması gerekiyor. Bütün malzemeler birbirine karıştıktan sonra fırının ısısını 160 dereceye kadar getirip trileçenin pişmesini sağlayın. Üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişmeye devam edecek trileçenin süt sosundaki malzemelerin de birbirine iyice karıştırılarak homojen hale geldikten sonra ılık haldeki trileçenin üzerine küçük bir kaşık yardımıyla eşit aralıklarda yayılmasını sağlayın. Bu işlemle beraber biraz daha yumuşayacak olan trileçe kekini soğuması için buzdolabında bir saat boyunca bekletin. Bu son aşamadan sonra soğuyan trileçenizi servis etmek amacıyla cam bir kaba yerleştirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal