Güzelleşme diyetlerinde asıl olan zayıflarken sarkmaları ve cansız görünmeyi engellemek. Bu diyetlerde tüketilen malzemeler vücudun direncini arttırıyor ve gençleştiriyor. Böyle diyetler kadınlarda olduğu gibi erkeklerin de ilgisini çekiyor.

Özellikle pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen erkekler ışıldama diyetini uygulayıp başarılı oluyorlar. Bu sayede kilo verirken pürüzsüz bir tene ulaşabiliyorlar.

Işıldama diyeti

Kalkınca: 2 su bardağı ışıldatıcı su

1.gün (Pazartesi)

Kahvaltı (08:00-09:00):
1 fincan kuşburnu ya da adaçayı, 4 yemek kaşığı lor peyniri (çörek otu ve karabiber eklenmiş), 2 adet bütün ceviz, bolca domates, semizotu ve maydanoz, 1 ince dilim tam tahıllı ekmek

Öğlen (12:00-13:00):
Ton balıklı roka salatası + 1 adet maden suyu
Ara öğün (15:30-16:00):
1 kase sütlü tatlı veya 2-3 top dondurma

Akşam (19:00-20:00):
1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte, 1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran, bol salata(1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol sirke ve limon)
Ara öğün(21:30-22:00):
Parlaklık veren smoothie

2.gün (Salı)

Kahvaltı (08:00-09:00):
5 yemek kaşığı müsli + 1 tatlı kaşığı bal + 1 su bardağı soya sütü

Öğlen (12:00-13:00):
1 el büyüklüğünde ızgara tavuk/yağsız et veya 4-5 adet ızgara köfte, 1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran, bol salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol sirke ve limon)

Ara öğün (15:30-16:00):
1 kutu sade probiyotik yoğurt + 1 tatlı kaşığı chia tohumu

Akşam (19:00-20:00):
Közlenmiş kabak, 1 kase pul biber + zerdeçal + nane eklenmiş yoğurt

Ara öğün (21:30-22:00):
Parlaklık veren smoothie

3.gün (Çarşamba)

Kahvaltı(08:00-09:00):
Açık çay/bitki çayı (şekersiz), 1 adet haşlanmış yumurta+6 adet çiğ badem, bol söğüş sebze ve yeşillik, 1 ince dilim tam tahıllı ekmek

Öğlen (12:00-13:00):
2 yemek kaşığı lor peyniri ve yarım avokado ile yapılmış salata, 1 kase bol dereotlu cacık

Ara öğün (15:30-16:00):
3 kare bitter çikolata + 1 fincan şekersiz kahve

Akşam (19:00-20:00):
1 el büyüklüğünde ızgara hindi, 1 kase bol dereotlu cacık, bol salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol sirke ve limon)

Ara öğün (21:30-22:00):
Parlaklık veren smoothie

4.gün (Perşembe)

Kahvaltı (08:00-09:00):
1 büyük kutu sade probiyotik yoğurt + 1 adet kivi + 1 yemek kaşığı yulaf kepeği + 1 yemek kaşığı öğütülmemiş keten tohumu

Öğlen (12:00-13:00):
1 küçük tabak taze fasulye, 1 kase light yoğurt, bol salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol sirke ve limon)

Ara öğün (15:30-16:00):
1 ay dilim karpuz veya kavun

Akşam (19:00-20:00):
1 küçük tabak taze kabak, 1 kase light yoğurt, bol salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol sirke ve limon)

Ara öğün (21:30-22:00):
Parlaklık veren smoothie

5. gün (Cuma)

Kahvaltı(08:00-09:00):
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 adet rendelenmiş elma + 1 tatlı kaşığı bal, 1 su bardağı az yağlı süt

Öğlen (12:00-13:00):
Yeşil mercimek veya nohut ile ile yapılmış salata + 1 su bardağı maden suyu

Ara öğün (15:30-16:00):
4 adet taze kayısı

Akşam (19:00-20:00):
4-5 adet ızgara köfte, 1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran, bol salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol sirke ve limon)

Ara öğün (21:30-22:00):
Parlaklık veren smoothie

6. gün (Cumartesi)

Kahvaltı (10:00-11:00):
Açık çay/ıhlamur (şekersiz)
1 yumurta ve mantar ile yapılmış mantarlı omlet, 2 dilim burgu peynir + 1 tatlı kaşığı bal, domates, salatalık, yeşillik, yarım simit

Ara öğün (14:00-15:00):
Parlaklık veren smoothie

Akşam (18:00-19:00):
2 porsiyon ızgara/fırın balık + bol salata

Ara öğün (21:30-22:00):
2 dilim ananas

7. gün (Pazar)

Kahvaltı (10:00-11:00):
1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu, 1 yumurta ve mantar ile yapılmış omlet veya menemen, 1 ay dilim karpuz + 2 dilim dil peyniri, bol söğüş sebze ve yeşillik, 2 adet tam tahıllı kızarmış ekmek

Ara öğün (14:00-15:00):
Parlaklık veren smoothie

Alternatif:
150gr. ızgara et, bol salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol sirke ve limon)

Ara öğün (21:30-22:00):
2 dilim ananas
*Işıldatıcı su: Geceden 3-4 adet çilek, yarım limon ve nane yaprakları bekletilmiş su
*Parlaklık veren smoothie: 1 su bardağı kefir, 3 adet salatalık, 1/3 demet maydonoz, 1/3 demet nane, 1 serçe parmak büyüklüğünce kök zencefil, yarım limon