Mutfak tahtasını kullandıktan sonra ister et isterse sebze veya meyve olsun mutlaka hijyenini sağlamamız gerekiyor. Özellikle et kesiminde kullanılan kesme tahtasıyla sebze veya meyve gibi besinleri kestiğimiz mutfak tahtasının ayrı olması büyük önem taşımaktadır. Öyle ki bu materyaller üzerinde bir çok bakteri üretebileceği gibi insan sağlığını da olumsuz anlamda etkilemektedir.

Yemek hazırlığı esnasında en büyük yardımcımız kesme tahtalarının bulaşık makinesinde yıkanmaması gerektiği sık sık dile getiriliyor. Elde yıkandığında ise üzerinde kestiğiniz gıdaların kokusu kolay kolay çıkmıyor. Ahşap kesme tahtalarınızdaki inatçı leke ve kokulardan kurtulmakta zorlanıyorsanız size kolay ve pratik bir önerimiz var. Kesme tahtanızı her kullanımdan sonra elma sirkesiyle silerseniz hem üzerine sinen et ve sebze kokularından kurtulabilir hem de hijyenik ve temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem hijyeni sağlanmış oluyor hem de tekrar tekrar uzun ömürlü kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu şekilde daha sağlıklı bir kesme tahtasına sahip olacağınız gibi yemeklerinize bakteri veya zararlı maddeler bulaşmasını da büyük oranda önlemiş olacaksınız.