Yaz-kış demeden keyif alarak içtiğimiz Türk kahvesini pişirirken uygulayacağınız bazı yöntemler ile lezzetine lezzet katabileceğinizi biliyor muydunuz? Tadı hem damaklardan hem de hafızalardan silinmeyecek bol köpüklü Türk kahvesi pişirmek için bu adımları takip edebilirsiniz.

Öncelikli olarak kullandığınız kahvenin taze olmasına dikkat edin. Kahvenizi hava almayan bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

Türk kahvesi pişirirken arıtılmış ya da hazır soğuk su kullanın. Bu sayede kahve çekirdeklerine şok etkisi yaparak ısıtabilirsiniz. Bu sayede kahve çekirdekleri daha iyi açılarak mükemmel bir içim keyfi yaratacaktır.

Su, kahve ve şekeri 30-40 saniye kadar ateşe koymadan cezvede karıştırın.

Kahvenizi kısık ateşte pişirin.

Cezvenizi ocaktan alana kadar kaşık sokmayın ve karıştırmayın. Aksi halde köpüğü dağıtmış olursunuz.

Kahve biraz kabarmaya başlayınca, köpüğü fincanlara birer çay kaşığı dağıtın ve tekrar kaynatın.

Kahveyi fincanlara dökerken fincanın kenarından yavaş yavaş dökün. Ortadan hızla dökmek köpüğü varsa bile sönmesine yol açar. Kahveyi fincana aldığınızda eğer köpüksüzse diğer kahvedeki köpükleri küçük bir kaşık yardımıyla farklı bir fincana geçirebilirsiniz.